Πόλεμος στην Ουκρανία: Τσετσένοι πυροβολούν κτίρια στη Μαριούπολη και φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ»

Author

Categories

Share

Στην 32η ημέρα πολέμου με τη Ρωσία βρίσκεται η Ουκρανία, χωρίς να διαφαίνονται σημάδια αποκλιμάκωσης των εχθροπραξιών. Στις δυνάμεις της Μόσχας είναι ενταγμένοι και Τσετσένοι μαχητές, οι οποίοι – όπως φαίνεται σε βίντεο που κάνει τον γύρο των social media – πυροβολούν κτίρια κατοικιών στην πολύπαθη Μαριούπολη.

Το βίντεο, που κοινοποιήθηκε από τον Τσετσένο πολέμαρχο Ραμζάν Καντίροφ και «σύμμαχο» του πρόεδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι χαρακτηριστικό των όσων συμβαίνουν με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στο βίντεο φαίνεται μια ομάδα Τσετσένων μαχητών να πανηγυρίζουν, ενώ δείχνουν τα κενά των κατεστραμμένων πολυκατοικιών στην Μαριούπολη

Οι Τσετσένοι στρατιώτες, ντυμένοι με καμουφλαρισμένο εξοπλισμό, φαίνεται να υψώνουν τις γροθιές τους στην κάμερα και ακούγεται να φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ». Στο κανάλι του στο Telegram, ο Ραμζάν Καντίροφ ισχυρίστηκε ότι οι μαχητές του εκκαθάρισαν «το έδαφος των Ναζί». 

Το βίντεο δείχνει επίσης στρατιώτες να σκαρφαλώνουν από το παράθυρο ενός κτιρίου, φαινομενικά για να βοηθήσουν έναν άμαχο να βγει έξω. Ωστόσο, ενώ οι στρατιώτες περνούσαν από ένα στρώμα, το βίντεο δεν έδειχνε στην πραγματικότητα κάποιον να μεταφέρεται.

Στο ίδιο βίντεο εμφανίζεται και ένας… ένας χαμογελαστός μαχητής, φορώντας τα γυαλιά ηλίου του, τραβάει την κάμερα και δείχνει τη σκηνή της καταστροφής γύρω του. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα σε διεθνή αναφέρουν ότι Τσετσένοι στρατιώτες έχουν σταλθεί στην Ουκρανία προκειμένου να δολοφονήσουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και στενούς του συνεργάτες. Την περασμένη Πέμπτη, ο Τσετσένος πολέμαρχος Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε πως οι δυνάμεις του κατάφεραν να καταλάβουν το δημαρχείο της Μαριούπολης, πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην Μαριούπολη από την ημέρα έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία έχουν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις. Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη αδιακρίτως, ισοπεδώνοντας μεγάλες εκτάσεις της, ενώ υπάρχουν κατεστραμμένα κτίρια και καμένα οχήματα. Αξιωματούχοι λένε ότι τουλάχιστον 2.400 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην πόλη, ενώ οι κάτοικοι έχουν θάψει τα θύματα σε αυτοσχέδιους τάφους καθώς το έδαφος λιώνει.

Με πληροφορίες από Daily Mail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share