Πόρισμα express για την τραγωδία στα Τέμπη ζητά ο Γιώργος Γεραπετρίτης – Τι θα μελετήσει η Επιτροπή Εμπειρογνομώνων

Author

Categories

Share

Πόρισμα σε χρόνο express ζήτησε ο νέος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών από την Επιτροπή Εμπειρογνομώνων, η οποία έπιασε από χθες έπιασε δουλειά, για την πολύνεκρη σύγκρουση νέκρων στα Τέμπη.

Η τριμελής Επιτροπή, την οποία θα συνδράμουν με τις γνώσεις τους κι άλλοι εμπειρογνώμονες και πραγματογνώμονες, καλείται να διερευνήσει τα αίτια αυτής της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων και να προτείνει λύσεις για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, το αργότερο μέσα σε 4 εβδομάδες, δηλαδή πριν από τις εκλογές.

Η δουλειά που θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα στη διαχείριση αυτής της αδιανόητης τραγωδίας θα είναι και η “βάση”πάνω στην οποία θα πατήσει η κυβέρνηση για να… “ξεκλειδώσει” την ημερομηνία των εκλογών, ακόμη και για τις 9 Απριλίου.

Στο κυβερνητικό επιτελείο είναι εδραία η πεποίθηση ότι η τραγωδία των Τεμπών θα δημιουργήσει δημοσκοπικές “αναταράξεις”, όμως εκτιμάται ότι μαζί και με άλλες πρωτοβουλίες που θα προωθηθούν, μπορεί να “δικαιολογηθεί” η προσφυγή στις κάλπες την Κυριακή των Βαϊων, όπως προγραμματιζόταν αρχικά. “Δεν φοβόμαστε την αλήθεια, μιλάμε με ειλικρίνεια, χωρίς υποκρισία και προχωράμε μπροστά” δηλώνει στο newsit.gr στέλεχος της “γαλάζιας” παράταξης, το οποίο είναι υπέρ της θέσης να μην αλλάξει ο εκλογικός σχεδιασμός.

Το έργο της Επιτροπής

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναλαμβάνει να αναζητήσει τα αίτια και τις ευθύνες του τραγικού δυστυχήματος. Παράλληλα θα επεξεργαστεί τη δημιουργία, άμεσα, ενός Συντονιστικού κέντρου στο τμήμα του σιδηροδρόμου από Λάρισα ως Θεσσαλονίκη, μέχρι να εγκατασταθεί το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της πορείας των τρένων, το αργότερο ως τα τέλη του 2023.

Βασικό της μέλημα θα είναι επίσης να παραμεριστούν τα εμπόδια και να επισπευστούν οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, όπου δεν λειτουργεί ήδη δίκτυο τηλεδιοίκησης.

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις Γεραπετρίτη με τους εμπλεκόμενους

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να καλέσει τους αναδόχους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσουν το… «παιχνίδι των ενστάσεων», ένας από τους πολλούς λόγους που έχουν φέρει την Ελλάδα αντιμέτωπη και με παραπομπή από την Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μεγάλες καθυστερήσεις.

Παράλληλα ο νέος υπουργός Μεταφορών θα κάνει σειρά επαφών με τους εμπλεκόμενους οργανισμούς – φορείς. Η αρχή έγινε ήδη χτες με εκπροσώπους της Hellenic Train και θα ακολουθήσουν άμεσα συναντήσεις και με την ιεραρχία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share