Πορτογαλία: Η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται ταχύτατα από τη Λισαβώνα σε όλη τη χώρα

Author

Categories

Share

Η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί συναγερμό και στην Πορτογαλία! Και οι αρχές «τρέχουν» για να σταματήσουν μια ανησυχητική αύξηση των μολύνσεων.

Ποσοστό μεγαλύτερο από το 70% των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στην περιοχή της Λισαβώνας, προέρχονται από τη μετάλλαξη Δέλτα, το οποίο μεταδίδεται ταχύτατα σε άλλες περιοχές της Πορτογαλίας, σύμφωνα με αναφορά που είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Παρασκευής (25.06.2021).

Το Ινστιτούτο Υγείας Ricardo Jorge εξήγησε στην αναφορά του ότι η μετάλλαξη Δέλτα, που εντοπίστηκε πρώτα στην Ινδία, αντιστοιχεί σε ποσοστό 51% των μολύνσεων στην κεντρική Πορτογαλία, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι «εξαπλώνεται γρήγορα» όπως συνέβη στην Βρετανία.

Τα νέα περιστατικά μόλυνσης αυξήθηκαν χθες, κατά 1.604 κρούσματα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τη 19η Φεβρουαρίου, όταν στη χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, εφαρμόζονταν lockdown.

Συνολικά, η Πορτογαλία έχει αναφέρει 871.483 περιστατικά μόλυνσης με 17.081 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα νέα περιστατικά μόλυνσης καταγράφονται στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λισαβόνας, η περιοχή Αλγκάβρε στα νότια της χώρας, έχει τον υψηλότερο δείκτη μετάδοσης των κρουσμάτων «R» στο 1,34 σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται μετά το άνοιγμα της Πορτογαλίας στους τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία στα μέσα Μαΐου. Η Πορτογαλία, όπως και όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου, είναι εξαρτώμενη από τον τουρισμό.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις άνοιξαν και πάλι. Το καλοκαίρι έφτασε και οι παραλίες έχουν γεμίσει από κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share