Πώς να μαγειρέψεις το ρύζι για να φιλτράρεις το αρσενικό αλλά να μείνουν τα θρεπτικά συστατικά

Author

Categories

Share

Το ρύζι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα τρόφιμα στον κόσμο. Έχει, επίσης, πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό σε σύγκριση με τα περισσότερα άλλα τρόφιμα, απορροφώντας περίπου 10 φορές μεγαλύτερη ποσότητα από αυτό το τοξικό ανόργανο συστατικό του εδάφους σε σχέση με καλλιέργειες άλλων δημητριακών ειδών.

Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστό ότι τα επίπεδα ανόργανου αρσενικού στο ρύζι μπορούν να μειωθούν με διάφορους τρόπους, όπως με ξέπλυμα με νερό, ή χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους μαγειρέματος. Ωστόσο, μερικές από αυτές τις μεθόδους μπορούν επίσης να μειώσουν τα θρεπτικών συστατικά του ρυζιού, κάτι που δεν είναι επιθυμητό.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Πηγή: newsit.gr

Author

Share