Πώς θα δυναμώσουν οικονομικά οι γυναίκες; Όλες οι απαντήσεις μέσα από δωρεάν σεμινάριο

Author

Categories

Share

 Σεμινάριο επιμόρφωσης για την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών θα υλοποιηθεί το Νοέμβριο, στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund (Μαθήματα Οικονομίας) με φορέα υλοποίησης το Women On Top.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 12 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014- 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

«Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξω ένα μπάτζετ; Πώς αξιολογώ το μπάτζετ μου και παρακολουθώ τη συνέπειά μου σε σχέση με αυτό; Έχει νόημα να αποπληρώσω πρώτα τα χρέη μου και μετά να αποταμιεύσω ή το αντίστροφο; Τι μπορώ να κάνω αν έχω φτάσει σε σημείο απελπισίας με τα χρέη μου; Πώς μπορώ να αποταμιεύσω όταν πληρώνομαι τόσο λίγο; Πώς θα βρω τις κατάλληλες πρώτες επενδύσεις για μένα;

Αν έχεις κι εσύ τέτοιες απορίες και θα ήθελες να αποκτήσεις τις γνώσεις και τα εργαλεία που θα σου επιτρέψουν να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου με περισσότερη σιγουριά, το πρόγραμμα επιμόρφωσης στο χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό που πραγματοποιεί το Women On Top στο πλαίσιο του έργου Μαθήματα Οικονομίας, μάλλον σε ενδιαφέρει» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στόχος του έργου είναι να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον, ώστε οι γυναίκες να μάθουν περισσότερα και να διερευνήσουν σε μεγαλύτερο βάθος έννοιες που θα τις βοηθήσουν να κάνουν πιο σωστές χρηματο-οικονομικές επιλογές. Διότι, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το χάσμα στις χρηματο-οικονομικές δεξιότητες που δείχνουν τα στοιχεία από όλο τον κόσμο, οφείλεται κυρίως σε συστημικές ανισότητες που δεν δίνουν σε πολλές γυναίκες τις ίδιες ευκαιρίες να εξασκηθούν στη διαχείριση των οικονομικών τους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε 30 γυναίκες και τα δύο δίωρα διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν 2 και 4 Νοεμβρίου, 18.00-20.00. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι 23 Οκτωβρίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://womenontop.gr/mathimata-oikonomias-women/.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share