«Ποτάμια» διαδηλωτών στο Λονδίνο για την Ουκρανία φώναξαν «σταματήστε τον Πούτιν»

Author

Categories

Share

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Λονδίνου για να στηρίξουν τον ουκρανικό λαό στον πόλεμο στην Ουκρανία, ένα μήνα από την εισβολή της Ρωσίας.

Το πλήθος κρατούσε ουκρανικές σημαίες, αλλά και πλακάτ όπου αναγραφόταν η φράση «Ειρήνη στην Ουκρανία», ενώ φώναζε συνθήματα υπέρ του τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία.

Έναν μήνα μετά την εισβολή στη χώρα από τη Ρωσία, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο για να συμπαρασταθούν στους Ουκρανούς, με τον δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν να ασκεί κριτική στις ενέργειες της κυβέρνησης προς τους πρόσφυγες.

Μεταξύ των διαδηλωτών βρισκόταν ο 43χρονος Ζεναντίν Τκαλένκο, από το Κίεβο, που διαμένει πλέον στο νότιο Λονδίνο.

«Η χώρα μας έχει δεχθεί επίθεση, η Βρετανία, ελπίζω, θα μπορούσε να βοηθήσει», δήλωσε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Καταδικάζουμε τη βάρβαρη επίθεση του Πούτιν»

Η πορεία στο Λονδίνο ξεκίνησε από το Χάιντ Παρκ για να καταλήξει στην πλατεία Τραφάλγκαρ, όπου πραγματοποιήθηκε μια συγκέντρωση, έπειτα από το κάλεσμα του Εργατικού δημάρχου της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν.

«Καταδικάζουμε τη βάρβαρη επίθεση του Πούτιν και γνωρίζουμε ότι οι Ουκρανοί βλέπουμε αυτές τις εικόνες, θέλουμε να γνωρίζουν ότι, στις σκοτεινότερες αυτές ώρες, δεν είναι μόνοι», είπε ο δήμαρχος του Λονδίνου στο Sky News, καλώντας την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

«Συνομιλώ τακτικά με ηγέτες στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία», συνέχισε, «όταν συγκρίνω όσα έχει κάνει η χώρα μας και η κυβέρνησή μας, ντρέπομαι».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφία: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share