ΠΟΥ – Κορονοϊός: Ο «εθνικισμός των εμβολίων» βάζει εμπόδια στο τέλος της πανδημίας

Author

Categories

Share

Την άποψη του για τον «εθνικισμό των εμβολίων» εξέφρασε την Τρίτη (2/2) ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κρατών, όπως σημείωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, εγείρει μεγάλα εμπόδια στην επίτευξη του παγκόσμιου εμβολιασμού στην κλίμακα που απαιτείται για να έρθει το τέλος της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Παρ’ όλο τον αυξανόμενο αριθμό επιλογών ως προς τον εμβολιασμό, οι τρέχουσες παραγωγικές δυνατότητες καλύπτουν μόνο πολύ μικρό μέρος της παγκόσμιας ζήτησης», κατέγραψε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Foreign Policy.

«Το να αφήνεται η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού χωρίς εμβόλιο όχι μόνο θα διαιωνίσει χωρίς να χρειάζεται την αρρώστια, τους θανάτους, την οδύνη των συνεχιζόμενων lockdown, αλλά θα συμβάλει να εμφανιστούν κι άλλα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού», καθώς ο ιός και η ασθένεια που προκαλεί θα «συνεχίζουν να εξαπλώνονται σε απροστάτευτους πληθυσμούς», υπογράμμισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share