Πούτιν: Ενέσεις ηθικού και «μεγαλείου» με ύμνους προς τον ρωσικό στρατό σε συγκέντρωση στη Μόσχα

Author

Categories

Share

«Τονωτική ένεση» στο φρόνημα και τον πατριωτισμό των Ρώσων επιχείρησε να κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια καλά σκηνοθετημένη συγκέντρωση-συναυλία σε Στάδιο της Μόσχας, μόλις δύο ημέρες από την μέρα που έδωσε την εντολή να εισβάλει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία.

Μάλιστα σε μια περίοδο που έχουν βγει στην επιφάνεια οι κόντρες των επιτελών του – ο πρώην προσωπικός του σεφ και ιδιοκτήτης του μισθοφορικού στρατού Πριγκόζιν κατηγορεί τον υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων για «εσχάτη προδοσία» – ο Πούτιν θέλησε να περάσει το μήνυμα της ενότητας.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο Λουζνικί της Μόσχας που είναι χωρητικότητας 81.000 θέσεων, με θερμοκρασία στους μείον 15 βαθμούς Κελσίου, ανεμίζοντας ρώσικες σημαίες και ακούγοντας πατριωτικά τραγούδια πριν ο Ρώσος πρόεδρος αφιχθεί στο στάδιο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτησε τους Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, καλώντας τα πλήθη να φωνάξουν «Ρωσία, Ρωσία» και να δείξουν την υποστήριξη τους σε εκείνους που – όπως είπε – υπερασπίζονται την πατρίδα. Άσχετο αν αυτό γίνεται ακόμη και σε μια άλλη, ανεξάρτητη χώρα, την Ουκρανία.

«Πολεμούν ηρωικά, θαρραλέα, γενναία. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς», δήλωσε ο Πούτιν στην εκδήλωση με τίτλο «Δόξα στους υπερασπιστές της πατρίδας», που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της ρωσικής γιορτής της 23ης Φεβρουαρίου για όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

«Σήμερα έχουν την υποστήριξη ολόκληρης της χώρας» δήλωσε ο Πούτιν για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία , προσθέτοντας ότι μόλις ενημερώθηκε από τους στρατιωτικούς διοικητές για την κατάσταση στο μέτωπο. «Όταν είμαστε μαζί, δεν έχουμε ίσους. Στην ενότητα του ρωσικού λαού!».

Το Κρεμλίνο εξακολουθεί να παρουσιάζει τον πόλεμο που κήρυξε εισβάλλοντας στην Ουκρανία ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την προστασία της ασφάλειας της ίδιας της Ρωσίας σε αυτό που θεωρεί ως υπαρξιακή αντιπαράθεση με τη Δύση.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία ξεκίνησε το 2014, μετά την ανατροπή του φιλορώσου προέδρου που επακολούθησε των διαδηλώσεων που έγιναν στην χώρα στο πλαίσιο της «Επανάστασης του Μαϊντάν» και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Μάχες ξέσπασαν επίσης στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού.

Ο Πούτιν με εντολή του έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, μια απόφαση που οι δυτικές δυνάμεις και η Ουκρανία χαρακτήρισαν ως μια ιμπεριαλιστικού τύπου αρπαγή γης. Η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι δεν θα σταματήσει έως ότου εκδιωχθεί και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από το ουκρανικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share