Πούτιν: Θα αποκαλύψει τον πιθανό διάδοχό του – Πότε; «Όταν έρθει ο καιρός»

Author

Categories

Share

Θα δώσει χρίσμα για τον διάδοχό του ο Βλάντιμιρ Πούτιν; Φυσικά. Απλά δεν ήρθε ακόμη αυτή η ώρα. Άλλωστε όπως φρόντισε ο ίδιος με τροπολογίες στο Σύνταγμα της Ρωσίας, μπορεί να διεκδικήσει ακόμη δύο εξαετείς θητείες, ώστε να μπορεί να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036.

Κι ας βρίσκεται στην εξουσία – όπως επισημαίνουν τα διεθνή πρακτορεία – ως πρόεδρος ή πρωθυπουργός από την αρχή του αιώνα. Άλλωστε είναι μόλις 68 ετών…

Αναλυτικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα στους Ρώσους ότι, όταν θα έρθει ο καιρός, θα ονομάσει τον πιθανό διάδοχο του στο Κρεμλίνο, αλλά είπε ότι η επιλογή αυτή θα πρέπει να έχει την έκκριση των ψηφοφόρων, καθώς οι Ρώσοι είναι εκείνοι που «ασκούν το εκλογικό δικαίωμα με άμεση μυστική ψηφοφορία».

«Φυσικά, θα έρθει ο καιρός και νομίζω ότι θα μπορέσω να πω αυτός ή εκείνος κατά την γνώμη μου είναι αντάξιος να ηγηθεί μιας τέτοιας σπουδαίας χώρας, όπως είναι η πατρίδα μας, η Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο πλαίσιο της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής «Ευθεία Γραμμή», στην οποία μία φορά το χρόνο απαντά σε ερωτήσεις πολιτών για την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική.

Click4more Άμεσα σε ισχύ οι συνταγματικές αλλαγές που κάνουν τον Πούτιν… παντοτινό πρόεδρο

Πρόσθεσε ότι θεωρεί δική του ευθύνη να δώσει συμβουλές σ’ εκείνους που θα διεκδικήσουν το προεδρικό αξίωμα μετά από εκείνον.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι ο πρώτος πρόεδρος της χώρας Μπορίς Γιέλτσιν «δεν του παρέδωσε την εξουσία», αλλά έγινε εκτελών χρέη αρχηγού κράτους, σύμφωνα με τον νόμο, ως πρωθυπουργός που ήταν τότε.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι «σύμφωνα με το σύνταγμα, σε περίπτωση παραίτησης του προέδρου, προσωρινά χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσικής Δημοκρατίας. Κι εγώ ήμουν πρόεδρος της κυβέρνησης».

Πηγή: Με πληροφορίες από Reuters / TASS / ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share