Προεδρικές εκλογές Γαλλίας: Ο Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν Μαρίν Λε Πεν

Author

Categories

Share

Να μην ψηφίσουν την Μαρίν Λε Πεν, στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία κάλεσε τους ψηφοφόρους του, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, εν όψει του δεύτερου γύρου.

Ο υποψήφιος της Αριστεράς, οι ψηφοφόροι του οποίου αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών στις 24 Απριλίου, δεν έδειξε ανοιχτά τη στήριξή του στον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά κάλεσε τους ψηφοφόρους του να μην δώσουν φωνή στην Μαρίν Λε Πεν.

“Ξέρουμε ποιον δεν θα ψηφίσουμε ποτέ… δεν πρέπει να στηρίξετε την Λε Πεν… δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μία ψήφος υπέρ της Λε Πεν στον δεύτερο γύρο”, είπε χαρακτηριστικά ο Μελανσόν, ο οποίος έκανε την έκπληξη με το υψηλό ποσοστό -περίπου 20%- που του έδωσε την τρίτη θέση.

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων, των Κομμουνιστών και των Σοσιαλιστών και της δεξιάς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, για να μπλοκάρουν την ακροδεξιά Μαρίν Λε πέν. Οι τέσσερις αυτοί υποψήφιοι, ο Γιανίκ Ζαντό από τους Οικολόγους, ο Φαμπιέν Ρουσέλ από τους Κομμουνιστές, η Αν Ινταλγκό από τους Σοσιαλιστές και η Βαλερί Πεκρές από τους Ρεπουμπλικανούς, αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% των ψήφων στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share