Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Φωτογράφοι υπέρ της προσέλευσης στις κάλπες

Author

Categories

Share

Οι προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ πλησιάζουν. Πολλοί γνωστοί φωτογράφοι πωλούν έργα τους για απρόσκοπτη ψηφοφορία στην εκλογική διαδικασία.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έχει, λοιπόν, αρχίσει και περισσότεροι από 150 διακεκριμένοι Αμερικανοί φωτογράφοι και καλλιτέχνες ανέλαβαν πρωτοβουλία ενίσχυσης ομάδων που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παρεμπόδισης των ψηφοφόρων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε πέντε κρίσιμες Πολιτείες για το αποτέλεσμα.

Η Sally Mann, ο Ed Rusha, η Nan Goldin, ο Alec Soth, η Susan Meiselas, η Cindy Sherman και άλλα μεγάλα ονόματα της αμερικανικής σκηνής της φωτογραφικής τέχνης συμμετέχουν σε αυτή την επείγουσα κίνηση για συγκέντρωση χρηματικών ποσών, η οποία ακούει στο όνομα «States of Change (Πολιτείες της Αλλαγής)».

Η κάθε εκτύπωση – πάνω σε χαρτί από 100% ίνες βαμβακιού και μη υπογεγραμμένη – κοστίζει 150 δολάρια, και τα έσοδα θα δοθούν σε τοπικές οργανώσεις κοινοτήτων στην Αριζόνα, Φλόριντα, Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν, Πολιτείες που θεωρούνται πεδία μάχης όπου θα κριθεί η έκβαση των εκλογών.

Την ιδέα συνέλαβε μια ομάδα καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι φωτογράφοι Jim Goldberg και Gregory Halpern, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τη μη κυβερνητική οργάνωση Movement Voter Project για να εντοπίσουν τοπικές οργανώσεις που έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης.

«Εδώ και καιρό, όλοι μας είχαμε όλο και πιο πολλές ανησυχίες για την κατάσταση πραγμάτων της δημοκρατίας σ’ αυτή τη χώρα. Στην πορεία προς αυτές τις εκλογές, κάποια στιγμή αυτό το αίσθημα έφτασε να είναι εκτός ελέγχου και σκεφτήκαμε να γίνουμε χρήσιμοι, με τους πόρους που διαθέτουμε» είπαν, στο Artnet News, οι οργανωτές της πρωτοβουλίας. «Κάτι το οποίο ξεκίνησε ως τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Greg και του Jim γρήγορα διευρύνθηκε ώστε να συμπεριλάβει μια ολόκληρη ομάδα… Μετά από δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς – και πολλή γενναιοδωρία από την καλλιτεχνική κοινότητά μας –, νά ‘μαστε. Είμαστε τόσο υπερήφανοι γι’ αυτό που κάναμε και ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε ένα τρόπο να αποκτήσει κάποιος απίστευτα έργα τέχνης και, ταυτόχρονα, να στηρίξει τοπικές οργανώσεις που τόσο πολύ χρειάζονται στήριξη» πρόσθεσαν.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share