Πρόεδρος Σερβίας για Τζόκοβιτς: «Δεν είναι υπεύθυνο να μην εμβολιάζεται κάποιος»

Author

Categories

Share

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς παραχώρησε συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση της χώρας (RST) και αναφέρθηκε στο «σάλο» που έχει ξεσπάσει με το ζήτημα του μη εμβολιασμού του Νόβακ Τζόκοβιτς και την διαμάχη με τη Αρχές της Αυστραλίας.

Περήφανος που οι πολιτικές Αρχές της Σερβίας κατάφεραν να βοηθήσουν τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, δήλωσε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που αντιμετωπίζει ενδεχόμενη απέλασή του από την Αυστραλία καθ’ότι ανεμβολίαστος.

Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ωστόσο πως δεν θεωρεί υπεύθυνη στάση το να μην εμβολιάζεται κάποιος για τον κορονοϊό, αλλά κράτησε αποστάσεις από το «κυνηγητό των ανεμβολίαστων» όπως το χαρακτήρισε , στο οποίο επιδίδονται πολλοί στα social media.

«Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι, εγώ είμαι τρεις φορές εμβολιασμένος και θα εμβολιαστώ και τέταρτη φορά. Νομίζω ότι δεν είναι αρκετά υπεύθυνο να μην εμβολιάζεστε, αλλά δεν ανήκω στους ανθρώπους εκείνους που θα ξεκινήσουν κυνηγητό εναντίον όσων δεν είναι εμβολιασμένοι γιατί σ’ αυτό βρίσκω δικές μας ενοχές. Εμείς, επιτρέψαμε να μας επιβάλλουν τα κοινωνικά δίκτυα ορισμένα παράλογα θέματα, τα οποία δεν μπορέσαμε να καταπολεμήσουμε» δήλωσε ο Βούτσιτς για τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τόνισε ότι η πολιτική εξουσία έχει υποχρέωση να βοηθάει τους πολίτες της Σερβίας όταν έχουν κάποια πρόβλημα στο εξωτερικό. «Η δουλειά μας είναι να βοηθάμε τους πολίτες της Σερβίας, είμαι περήφανος που μπορέσαμε με την εμπλοκή μας να βοηθήσουμε έναν από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών» επισήμανε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share