Προφυλακίστηκε ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Ανεσί της Γαλλίας – Κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονίας

Author

Categories

Share

Προφυλακίστηκε ο δράστης της επίθεσης στην Ανεσί της Γαλλίας. Ο Σύρος πρόσφυγας που μαχαίρωσε έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους τέσσερα παιδάκια, κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Όπως ανακοίνωσε η τοπική εισαγγελέας, η Λιν Μπονέ-Ματίς, ο Σύρος πρόσφυγας Αμπνταλμασίχ Χ. που μαχαίρωσε έξι άτομα, ανάμεσά τους τέσσερα μικρά παιδιά, σε ένα πάρκο στην Ανεσί της Γαλλίας προφυλακίστηκε. Παράλληλα, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», είπε η τοπική εισαγγελέας, Λιν Μπονέ-Ματίς.

Γαλλία: Γρίφος το κίνητρο του μακελάρη του Ανεσί – Η διαδρομή του Σύρου πρόσφυγα από την Τουρκία στην Ελλάδα και μετά στην Σουηδία

Ο Αμπνταλμασίχ Χ. «δεν θέλησε να μιλήσει», τόσο κατά τη διάρκεια της 48ωρης αστυνομικής του κράτησης, όσο και ενώπιον των δύο ανακριτών που είναι επιφορτισμένοι με την έρευνα, τόνισε η εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Προς το παρόν είναι πρόωρο να αξιολογηθούν τα κίνητρά του», είπε η εισαγγελέας, επισημαίνοντας ξανά ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη ότι η τρομοκρατία ήταν το κίνητρο του δράστη.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερα πολύ μικρά παιδιά, ηλικίας 22 ως 36 μηνών.

Η υγεία των τραυματιών δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση, είπε η Λιν Μπονέ-Ματίς, προσθέτοντας ότι τα τέσσερα παιδιά συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share