Πρώτη εμφάνιση Βαρουφάκη, μετά τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια – Με μελανιές και επιδέσμους

Author

Categories

Share

Λίγες μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, εμφανίστηκε με μελανιές και επιδέσμους στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και μίλησε για το περιστατικό, αλλά και για την τραγωδία στα Τέμπη. 

Η εικόνα του Γιάνη Βαρουφάκη σοκάρει. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος του έσπασαν τη μύτη του σε έξι σημεία. Μάλιστα, τα μάτια του είναι πρησμένα και μελανιασμένα από τον άγριο ξυλοδαρμό. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ευχαρίστησε το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», οι οποίοι τον περιέθαλψαν μετά τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια «κάνοντας θαύματα», όπως είπε.

Σημείωσε πως η μύτη του έσπασε σε 6 σημεία και επανέλαβε ότι «εγώ ευτυχώς αναρρώνω, σε αντίθεση με τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών», εξηγώντας ότι δεν θέλει να εστιάσει στην προσωπική του περιπέτεια και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την τραγωδία των Τεμπών.

Ωστόσο, έσπευσε να τονίσει πως «καλό θα ήταν να αποφύγουμε τις εύκολες κρίσεις και να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», υποσχόμενος ότι θα τοποθετηθεί μετά από την έκδοση του σχετικού πορίσματος.

Περιέγραψε ότι μια ομάδα 6-7 ατόμων μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν με μεγάλη παρέα πολιτικών του φίλων και του επιτέθηκε φραστικά. Εκείνος για να αποφευχθεί μια σύρραξη μέσα στο κατάστημα, τους ακολούθησε έξω για να μιλήσουν κι εκείνοι άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές ενώ του καταλόγιζαν ότι ψήφισε μνημόνια.

Σχετικά με τον 17χρονο που συνελήφθη για το περιστατικό, είπε ότι είχε ρόλο τσιλιαδόρου και αρχηγός της ομάδας ήταν ένας νέος 25-27 ετών ο οποίος και άρχισε να τον χτυπά. Τέλος, ανέφερε ότι κατόπιν πιέσεων της γυναίκας του, Δανάης, θα αναγκαστεί να δεχθεί την αστυνομική συνοδεία που έχει δικαίωμα αν και δεν του είναι – όπως είπε – ούτε εύκολο, ούτε αρεστό.

Τι είπε για τα Τέμπη

Αναφέρθηκε και στην τραγωδία των Τεμπών, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία», διευκρινίζοντας χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν σε όλη την χώρα, χωρίς καμιά κομματική καθοδήγηση και θα πρέπει «εμείς οι πολιτικοί να τους δώσουμε την ευκαιρία να οραματιστούν μια άλλη Ελλάδα».

Έκανε μια αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία των τρένων στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως το σπάσιμο του ΟΣΕ σε 2 κομμάτια, με τον τρόπο που έγινε από το 2010 και μετά, είναι εν πολλοίς υπεύθυνο για τα όσα ακολούθησαν, καθώς η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν το μόνο δυστύχημα που έγινε σε αυτήν την περίοδο.

Αναφέρθηκε και σε συνομιλία που είχε το 2015 με τον κ. Κοστέλο ο οποίος εκπροσωπούσε την τρόικα και στον οποίο όταν παρουσίασε τα σχέδια τους για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, έλαβε την απάντηση ότι η τρόικα είχε ήδη αποφασίσει ότι τα τρένα θα πάνε στην κρατική ιταλική εταιρεία, όπως αντίστοιχα τα περιφερειακά αεροδρόμια στους Γερμανούς και το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους.

Τέλος και μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, είπε ότι το Συνέδριο του ΜέΡΑ25, έχει αποφασίσει πως για οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία θα πρέπει να υπάρχει προεκλογική προγραμματική σύγκληση, κάτι το οποίο δεν υπάρχει τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share