Qatar Gate: Η κρυφή συνάντηση Τζόρτσι – Παντσέρι με Καταριανούς και ο χαρτοφύλακας που… φούσκωσε

Author

Categories

Share

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Κατάρ, ενώ σημερινό (21.12.2022) δημοσίευμα αποκαλύπτει μια συνάντηση του συντρόφου της Εύας Καϊλή και του Αντόνιο Παντσέρι με Καταριανούς, η οποία ήταν μυστική.

Μάλιστα, κατά το δημοσίευμα του «il Fatto Quoditiano», μετά από τη συνάντηση του συντρόφου της Εύας Καϊλή και του Αντόνιο Παντσέρι με πρόσωπα από το Κατάρ, είχε παρατηρηθεί μια λεπτομέρεια που ενδέχεται να σχετίζεται με τους χρηματισμούς. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, «το ρολόι έδειχνε 6 το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου όταν ο Παντσέρι και ο Τζιόρτζι πέρασαν την είσοδο του ξενοδοχείου. Ο πρώτος κρατούσε έναν λεπτό χαρτοφύλακα ενώ ο δεύτερος έσπρωχνε ένα καροτσάκια μέσα στο οποίο υπήρχε ένα παιδί, πιθανότατα το παιδί που είχε αποκτήσει με την Εύα Καϊλή.

Qatar Gate: Άρχισε να «κελαηδάει» ο Αντόνιο Παντσέρι και ρίχνει την ευθύνη στον Κοτζολίνο – Ποιους «δίνει»

Ένας εκ των Καταριανών, εμφάνιζε ιδιαίτερη οικειότητα με τον Τζιόρτζι.

Η ομάδα που βρισκόταν στο λόμπι συναντήθηκε με έναν Καταριανό που φορούσε λευκό παντελόνι. Οι τέσσερίς τους μπήκαν στο ασανσέρ. Ήταν 6 το απόγευμα και οι κάμερες εστιάζουν στον όροφο που έμεναν οι Καταριανοί.

Εμφανίστηκε ένας άνδρας στον διάδρομο ο οποίος ήταν μέλος της αποστολής από τη Ντόχα να σπρώχνει μια κάπως μεγάλη βαλίτσα. Μισή ώρα αργότερα, ο Τζιόρτζι φεύγει από το δωμάτιο σπρώχνοντας το καρότσι και εμφανίζεται στο λόμπι του ξενοδοχείοιυ στο οποίο χαιρετάει ένα άτομο από απόσταση.

Πρόκειται για μια γυναίκα την οποία οι ερευνητές χαρακτηρίζουν ως γνωστή του Τζιόρτζι καθώς με το δάχτυλό της δείχνει το παιδί από μακριά. Λίγα λεπτά αργότερα ο Τιόρτζι επιστρέφει μόνος του στον τέταρτο όροφο. Μια ώρα αργότερα οι δύο Ιταλοί και ο άνδρας με το λευκό παντελόνι αποχωρούν από τη σουίτα.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν παρατήρησαν ότι ο χαρτοφύλακας του Παντσέρι ήταν πιο φουσκωμένος από όταν έφτασε στο ξενοδοχείο, επισυνάπτοντας και τη σχετική φωτογραφία. Μπροστά στο ασανσέρ ο άντρας με τη μεγάλη βαλίτσα αγκαλιάζει τον Τζιόρτζι και επιστρέφει στη σουίτα».

«O Παντσέρι αναλαμβάνει μέρος των ευθυνών του»

Ο Αντόνιο Παντσέρι παραδέχθηκε μέρος των ευθυνών του ενώπιον των Βέλγων δικαστικών και φέρεται να ομολόγησε ότι υπήρχε μια συμφωνία με στόχο την αποφυγή αποφάσεων που θα μπορούσαν να μην εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της La Repubblica. «Σε αντάλλαγμα, λαμβάναμε 50.000 ευρώ», δήλωσε ο Παντσέρι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Παράλληλα ο Παντσέρι «δήλωσε πρόθυμος να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους δικαστικούς» και φέρεται να αναφέρθηκε στον Ιταλό κεντροαριστερό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, «ο οποίος φέρεται να πήρε την θέση του σε θέσεις- κλειδί για τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου στο Ευρωκοινοβούλιο», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

H La Repubblica προσθέτει ότι «φέρεται να αναφέρθηκε και στον Βέλγο σοσιαλιστή βουλευτή Μαρκ Ταραμπελά, λέγοντας ότι «μετέβη στο Κατάρ», και στην σοσιαλδημοκράτη Μαρία Αρένα, η οποία «πήγε μια φορά στο Κατάρ και έλαβε ένα δώρο».

Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα γράφει ότι «επιβεβαιώνεται και ο κεντρικός ρόλος του Αμπντελραχίμ Ατμούν, του Μαροκινού πρέσβη στην Πολωνία, ο οποίος φέρεται να ήταν ενδιάμεσος τον μαροκινών μυστικών υπηρεσιών με τους Ιταλούς που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση. Ο Παντσέρι, σύμφωνα με το άρθρο, δήλωσε ότι «η συμφωνία χρηματισμού έγινε το 2019» και πως, όταν ήταν ευρωβουλευτής, δεν χρηματίσθηκε.

«Το ποσό που βρέθηκε σπίτι μου δεν ήταν στην διάθεση άλλων ανθρώπων», είπε στους ανακριτές, σύμφωνα με την La Repubblica.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η πρώτη έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του έγινε στις 26 Απριλίου 2022. «Βρήκαν 700.000 ευρώ σε θυρίδα ασφαλείας και κάτω από το κρεβάτι, μέσα σε επτά πακέτα. Γέμισαν το σπίτι με κοριούς και συνέχισαν την έρευνα», αποκαλύπτει η La Repubblica.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share