Ρατσιστική επίθεση στα social media καταγγέλει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μισέλ Αμπου Χάντμπα

Author

Categories

Share

Ρατσιστική επίθεση από χρήστες στα social media καταγγέλει με ανάρτησή του στο facebook ο παλαιστινιακής καταγωγής υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μισέλ Αμπου Χάντμπα.

Όπως αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μισέλ Αμπου Χάντμπα κάποιοι χρήστες σχολιάζοντας αναρτήσεις για την προεκλογική του εκστρατεία του επιτέθηκαν λεκτικά, θίγοντας την καταγωγή του.

«Πατρίδα δεν έχεις για να πολιτευτείς, γιατί να σε ψηφίσουν οι Έλληνες, με ποιο δικαίωμα ζητάς την ψήφο τους;», έγραψε ένας χρήστης ενώ ένας άλλος πως «το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές της Αμαλιάδας ψηφίζει έναν δικό της άνθρωπο. Αυτόν ξέρει αυτόν εμπιστεύεται – Ψηφίστε, σκουπίστε τελειώστε εβραιoραγιάδες μου…».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία απαντώντας τις ρατσιστικές επιθέσεις έγραψε πως «Όταν ξεκινούσα τον προεκλογικό αγώνα μου ήξερα, δυστυχώς, πως κάποιοι θα δουν το ονοματεπώνυμό μου ως αφορμή για να χύσουν δηλητήριο.

Δεν σκέφτηκα όμως, ούτε για μια στιγμή, ότι αυτό είναι εμπόδιο. Ίσα ίσα. Είναι κίνητρο. Είμαι ενεργός πολίτης, δικηγόρος, αυτοδιοικητικός, γιατί αγαπώ τον τόπο μου, τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Και πολιτεύομαι ως περήφανος γιος μιας Ελληνίδας κι ενός Παλαιστίνιου κι ως πατέρας μιας μικρής κόρης, ενός μικρού γιου και σύζυγος μιας υπέροχης μάνας, γιατί θέλω να παλέψω, με όση δύναμη έχω, για μια κοινωνία ανοιχτή, πιο δίκαιη για όλους και καλύτερη για τα παιδιά μας.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους εκφράσατε την υποστήριξη σας απέναντι στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που δέχομαι εγώ κι η οικογένεια μου τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Είμαστε πολλοί που μοιραζόμαστε αυτές τις κοινές αξίες και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για το μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share