Ρομπότ κατασκεύασε πιστό αντίγραφο του αλόγου του άρματος της Σελήνης από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Author

Categories

Share

Το ρομπότ της ιταλικής εταιρείας TorArt κατασκεύασε πιστό αντίγραφο του αλόγου του άρματος της Σελήνης από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα της η γαλλική εφημερίδα Les Echos.

Η TorArt ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα της γλυπτικής τέχνης και θέλει «να ενθαρρύνει τα μεγάλα μουσεία να επιστρέψουν ορισμένα έργα τέχνης στις χώρες προέλευσής τους», γι’ αυτό και κατασκεύασε με το ρομπότ το σχεδόν πανομοιότυπο αντίγραφο από το άλογο από τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Όπως αναφέρει η Les Echos, μεγάλοι σύγχρονοι καλλιτέχνες, όπως ο Κουνς και ο Χιρστ, έχουν κάνει χρήση των υπηρεσιών της TorArt , η οποία μεταξύ άλλων επιθυμεί μέσω της τεχνολογίας που έχει αναπτύξει, «να ενθαρρύνει τα μεγάλα μουσεία να επιστρέψουν ορισμένα έργα τέχνης στις χώρες προέλευσής τους».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το αντίγραφο δημιουργήθηκε κατόπιν παραγγελίας του IDA (Institute for Digital Archaeology), ο ιδρυτής του οποίου Ροζέ Μισέλ θέλησε να το χαρίσει στο Βρετανικό Μουσείο. Όμως το Βρετανικό Μουσείο αρνήθηκε να εκθέσει το αντίγραφο, το οποίο βρήκε καταφύγιο στο Μουσείο Freud του Λονδίνου.

«Ο αναπληρωτής διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μου είπε ότι οι άνθρωποι πηγαίνουν εκεί εκεί όχι για να δουν αντίγραφα αλλά πρωτότυπα. Έπρεπε να του υπενθυμίσω ότι στο μουσείο του εκτίθενται επί του παρόντος 50.000 αντίγραφα!», δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα ο ιδρυτής του IDA.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share