Ροκ συγκρότημα δημοπρατεί πίνακα του Banksy που τον είχαν αγοράσει για να αλλάξουν όνομα

Author

Categories

Share

Ένα συγκρότημα βγάζει σε δημοπρασία το έργο τέχνης του Banksy επειδή «ο κόσμος θα πρέπει να μπορεί να το δει». Πρόκειται για τον πίνακα σε καμβά «Brace Yourself!», το οποίο έχει το ίδιο όνομα με τη ροκ μπάντα και το είχαν αποκτήσει πριν από 10 χρόνια ως αντάλλαγμα για την αλλαγή του ονόματός τους.

Ο ομώνυμος πίνακας του Banksy με το ροκ συγκρότημα εκτέθηκε στο Λονδίνο, πριν τεθεί σε δημοπρασία στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στον Μάρτιο. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s εκτιμάται ότι μπορεί να πωληθεί στην τιμή των 504.906 έως 673.208 αγγλικών λιρών. Σημειώνεται ότι βρίσκεται στην κατοχή του ροκ συγκροτήματος από το 2010.

O Bansky δημιούργησε το ασπρόμαυρο έργο, στο οποίο απεικονίζεται ο Θάνατος σε συγκρουόμενο αυτοκίνητο και το έδωσε στο συγκρότημα – που τότε ονομαζόταν Exit Through The Gift Shop – ως αντάλλαγμα για να αλλάξει το όνομά του λόγω προβλημάτων πνευματικών δικαιωμάτων με το υποψήφιο για Όσκαρ ομότιτλο ντοκιμαντέρ του καλλιτέχνη του 2010.

Ο κιθαρίστας του γκρουπ Μαρκ Άτκινσον είπε ότι το έργο είναι μέρος της ιστορίας των «Brace Yourself!» και ότι «οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να το δουν… είτε σε ένα Μουσείο, είτε στην κατοικία ιδιώτη».

Όπως εξήγησε δεν ήταν απαραίτητα το κόστος φύλαξης που οδήγησε στην πώληση, αλλά ήταν ένα έναυσμα γιατί θα έπρεπε το έργο να αποθηκευθεί και να καταβάλλεται χρηματικό ποσό για την ασφάλισή του.

Το έργο «Brace Yourself!» φιλοξενείται έως αύριο στη βιτρίνα του Hard Rock Cafe στο Λονδίνο και η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου από τον οίκο Julien’s στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λος Άντζελες και διαδικτυακά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share