Ρωσία: Αυτοκτόνησε 20χρονος στρατιώτης που θα έστελναν στην Ουκρανία – «Από τον λόχο μου δεν γύρισε κανείς»

Author

Categories

Share

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 20χρονος στρατιώτης στη Ρωσία σε στρατιωτική μονάδα κοντά στη Μόσχα σύμφωνα με την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Ο 20χρονος Σεργκέι Γκρίντιν από το Κόμι έθεσε τέλος στην ζωή στη στρατιωτική μονάδα στα περίχωρα της Μόσχας, μεταδίδει το κανάλι στο Telegram, «Mobilizatsi 1 Novosti 1 Τι να κάνουμε;». Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσαν οι συγγενείς του νεκρού στρατιώτη στον ιστότοπο «7χ7».

Τον Γκρίντιν βρήκαν κρεμασμένο με τη ζώνη του στρατιώτες που υπηρετούν μαζί. Ο νεαρός υπηρετούσε στον 2ο λόχο Ποντοπόρου της Στρατιωτικής Μονάδας 11361, αναφέρεται στο κείμενο της είδησης.

Ο Γκρίντιν άφησε ένα σημείωμα πριν θέσει τέλος στη ζωή του, το περιεχόμενο του οποίου έχει στη διάθεσή του ο ιστότοπος «7Χ7». Και οι δύο συγγενείς του νεαρού στρατιώτη επιβεβαίωσαν ότι ο γραφικός χαρακτήρας στο σημείωμα μοιάζει με τον δικό του.

Στο σημείωμα που άφησε γράφει ότι την προηγούμενη «τον συμπεριέλαβαν στον εκ περιτροπής κατάλογο για την Ουκρανία». Επίσης αναφέρει ότι ζήτησε να τον αφήσουν στη στρατιωτική μονάδα επειδή «από τον λόχο του δεν έχει επιστρέψει κανείς από την Ουκρανία», αλλά μετά από αυτό ο διοικητής και οι υπαξιωματικοί «δεν σταμάτησαν να τον εκφοβίζουν».

«Πήρα την απόφαση να πεθάνω εδώ στην πατρική γη, χωρίς ξένο αίμα στα χέρια μου», έγραψε ο νεαρός στρατιώτης.

Στα τέλη Οκτωβρίου του 2022 το Γενικό Επιτελείο του ρωσικού στρατού είχε διαβεβαιώσει ότι τους στρατεύσιμους που κλήθηκαν τον φθινόπωρο δεν θα τους στείλουν στον πόλεμο ούτε να υπηρετήσουν στις κατεχόμενες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta Europe

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share