Ρωσία: «Ανεπιθύμητη οργάνωση» στη χώρα η Διεθνής Διαφάνεια

Author

Categories

Share

Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας χαρακτήρισε σήμερα την διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) κατά της διαφθοράς, που έχει την έδρα της στην Γερμανία, «ανεπιθύμητη οργάνωση».

«Διαπιστώθηκε ότι οι δραστηριότητες αυτής της οργάνωσης υπερβαίνουν σαφώς τους δηλωμένους σκοπούς και στόχους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας σχετικά με την Διεθνή Διαφάνεια.

«Τυπικά εμφανιζόμενη ως οργάνωση που αγωνίζεται κατά της διαφθοράς σε όλο τον κόσμο, επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γεγονός που συνιστά απειλή για τα θεμέλια της συνταγματικής τάξης και της ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο χαρακτηρισμός «ανεπιθύμητη» δεν αποδίδεται για πρώτη φορά και μόνο στη Διεθνή Διαφάνεια. Έχει ήδη αποδοθεί σε δεκάδες ξένες οργανώσεις στη Ρωσία από τότε που άρχισε να χρησιμοποιεί την κατηγοριοποίηση αυτή το 2015 και συχνά χρησιμεύει ως προπομπός για την πλήρη απαγόρευση μιας οργάνωσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share