Ρωσία: Δημοσιογράφοι φώναξαν «όχι» στον πόλεμο στην Ουκρανία πριν πέσει «μαύρο» στο κανάλι από τον Πούτιν

Author

Categories

Share

Την περασμένη Τρίτη η ρωσική γενική Eισαγγελία αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του σταθμού «TV Rain», καθώς όπως ανέφερε μετέδιδε «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δώσουν την δική τους απάντηση μετά τις εξαγγελίες του Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στο ρωσικό κανάλι «TV Rain», φώναξαν δυνατά «όχι στον πόλεμο», μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου να «πέσει μαύρο». Οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού δικτύου από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία την αντίθεσή τους στις ενέργειες του Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Κάποιοι, μάλιστα, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, καθώς φοβούνται για την ασφάλειά τους.

Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας είχε ήδη μπλοκάρει από την αρχή της εβδομάδας τη μετάδοση του «TV Rain», έτσι δημοσιογράφοι και τεχνικοί μετέδωσαν την τελευταία ζωντανή εκπομπή μέσω του YouTube. Στο τέλος συγκεντρώθηκαν όλοι στο κεντρικό στούντιο και φώναξαν «όχι στον πόλεμο». Στη συνέχεια μάλιστα έβαλαν να παίξει η «Λίμνη των Κύκνων», όπως έκαναν το 1991 οι σοβιετικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αντί να δείχνουν τον πόλεμο.

Δείτε την τελευταία εκπομπή του «TV Rain»:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share