Ρωσία: Έκρηξη κρουσμάτων λόγω μετάλλαξης Δέλτα – Αποκηρύσσει ένα νέο lockdown το Κρεμλίνο

Author

Categories

Share

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει την έξαρση του νέου θανατηφόρου κύματος της πανδημίας Covid-19 που οφείλεται στη διάδοση της παραλλαγής Δέλτα, με την επιβολή ενός νέου lockdown.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν θέλει να επιβάλει στην χώρα lockdown εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, και ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν συζητείται αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Κανείς δεν θέλει κανένα lockdown. Και το lockdown δεν συζητείται. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή δεν συζητείται, όλοι μας πρέπει να εμβολιαστούμε», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, υπενθυμίζοντας ότι την θέση του σε αυτό το ζήτημα έχει ήδη διατυπώσει ο πρόεδρος Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η κατάσταση με την αύξηση των κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι τεταμένη σε μερικές περιοχές της χώρας, αλλά οι αρχές λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα επισήμανε ότι στην Μόσχα το επίπεδο νοσηρότητας είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τον μέσο όρο στην χώρα, όπως και ότι το σύστημα υγείας είναι επιβαρυμένο και σε άλλες περιοχές.

Πηγή: TASS / AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share