Ρωσία: Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει νέα μέτρα – Φόβοι για εξαψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Author

Categories

Share

Σχεδόν 700 κρούσματα της νέας μετάλλαξης Όμικρον έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη Ρωσία, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης, προανήγγειλε σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα.

Σημειώνεται πως οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα κορονοϊού τότε δεν αποκλείεται να καταγραφούν εξαψήφιοι αριθμοί. Η Όμικρον έχει οδηγήσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού σε επίπεδα ρεκόρ σε κάποια τμήματα της δυτικής Ευρώπης και στις ΗΠΑ, αλλά η παραλλαγή άργησε να κάνει την εμφάνισή της στη Ρωσία, όπου ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει μειωθεί από την κορύφωση των 41.335 που είχε καταγραφεί στις αρχές Νοεμβρίου.

Δεδομένα, τα οποία συνέλεξε το Reuters, δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από επιπλοκές της COVID-19 από την αρχή της πανδημίας ξεπερνά τους 666.000 – ο δεύτερος υψηλότερος παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Ενημερώνοντας τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης η Γκολίκοβα είπε ότι η χώρα πιθανόν να γνωρίσει “πολλαπλάσια” αύξηση νέων κρουσμάτων εξαιτίας της Όμικρον.

“Προετοιμάζουμε επιπλέον μέτρα για μια επείγουσα απάντηση. Η πρόταση θα διατυπωθεί ως το τέλος της εβδομάδας”, είπε.

Την Τρίτη, η Άννα Ποπόβα, η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor), προειδοποίησε ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού θα μπορούσε να γίνει εξαψήφιος, αν δεν τηρούνται τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα.

Σήμερα η χώρα ανακοίνωσε 17.946 νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 10.702.150, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό κέντρο διαχείρισης της πανδημίας.

Μέσα στο ίδιο 24ωρο 745 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές της COVID-19. Με αυτούς τους θανάτους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία ανήλθε σε 318.432.

Το Κρεμλίνο έχει συχνά εκφράσει τη δυσφορία του για την αργή εμβολιαστική εκστρατεία με το εγχώριο εμβόλιο κατά της COVID-19, το Sputnik V, και έχει καλέσει τους αρμόδιους αξιωματούχους να αυξήσουν τον ρυθμό των εμβολιασμών.

Η Γκολίκοβα είπε σήμερα ότι η συλλογική ανοσία της Ρωσίας κατά της νόσου ανέρχεται στο 63,2%, μόνο κατά τι υψηλότερη από το 61,8% όπου βρισκόταν στις 30 Δεκεμβρίου.

Οι αρχές στην πρωτεύουσα Μόσχα έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα αυξήσουν τις νοσοκομειακές κλίνες αναμένοντας ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share