Ρωσία: Ηχηρές απουσίες στην ομιλία Πούτιν – Πριγκόζιν, Καντίροφ και Σουροβίκιν δεν ήταν εκεί – Πήρε ο ύπνος το Μενβέντεφ

Author

Categories

Share

Μια σειρά από ηχηρά πρόσωπα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν έδωσαν το «παρών» στη σημερινή ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα δεν παρίσταντο ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία Βαλέρι Γκεράσιμοφ και ο αναπληρωτής του Σεργκέι Σουροβίκιν, αλλά και ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Το κανάλι στο Telegram «mozem obiasnit» (Μπορούμε να εξηγήσουμε), επισημαίνει ότι ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ήταν στην αίθουσα, ενώ στα μέσα της ομιλίας του Ρώσου προέδρου, τον Ντμίτρι Μενβέντεφ, τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, τον πήρε ο ύπνος όπως και τον αρχηγό του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Λεονίντ Σλούτσκι.

Το ίδιο κανάλι, διαπίστωσε μέσω των ιστοτόπων που δείχνουν τις πτήσεις αεροσκαφών σε πραγματικό χρόνο, ότι το προσωπικό αεροσκάφος του προέδρου της Τσετσενίας αναχώρησε με προορισμό το Άμπου Ντάμπι. Πρόσφατα υπήρξαν πληροφορίες οι οποίες ωστόσο επίσημα δεν είχαν επιβεβαιωθεί, ότι ο Ραμζάν Καντίροφ η παρουσία του οποίου στα μέσα ενημέρωσης έχει περιορισθεί απότομα τους τελευταίους μήνες, περνάει ένα σημαντικό μέρος του χρόνου του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου RTVI, που παρίστατο στην αίθουσα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν είδε τον Καντίροφ και τον Σομπιάνιν, ο οποίος σύμφωνα με το κάναλι Verstka στο Telegram, δεν μπορούσε να παραστεί λόγω ασθένειας.

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν είχε ασκήσει επανειλημμένα δημόσια κριτική στο υπουργείο Άμυνας και την ρωσική στρατιωτική διοίκηση, έχοντας ως υποστηρικτή τον Ραμζάν Καντίροφ. Ο ιδρυτής της Wagner επέκρινε το υπουργείο Άμυνας για έλλειψη πυρομαχικών και εξοπλισμού, για λάθη τακτικής στο πεδίο της μάχης και επειδή το υπουργείο οικειοποιείται τις επιτυχίες των δικών του μισθοφόρων.

Ο Γιεβγκένι Πιργκόζιν ανακοίνωσε μέσω της υπηρεσίας τύπου που διαθέτει, ότι δεν είχε προσκληθεί στην ομιλία του Ρώσου προέδρου.

Ποιοι κοιμήθηκαν κατά την ομιλία

Οι δημοσιογράφοι επισημαίνουν ότι η ομιλία του Πούτιν απογοήτευσε ακόμη και τους υπερ-πατριώτες, αφού οι θιασώτες της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Λεονίντ Σλούτσκι κοιμήθηκαν στο μέσον της ομιλίας.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχισθεί υπό την τρέχουσα κατάσταση άγνωστο πώς. Πόλεμος είναι αυτός; Ή ακόμη δεν τον έχουν κηρύξει και δεν θα τον κηρύξουν; Στον στρατό όλα είναι περίφημα και τα πάντα πηγαίνουν ακόμη καλύτερα. Ούτε κουβέντα για τις αποτυχίες και τις ήττες. Μπλα-μπλα-μπλα, δεν είχε καν νόημα να την ακούσεις» ήταν η αντίδραση στην ομιλία του Πούτιν του Ίγκορ Γκίρκιν (γνωστός με το ψευδώνυμο Στρελκόφ, ένα από τα προβεβλημένα στελέχη των αυτονομιστών του Ντονμπάς, μοναρχικός και θιασώτης της ρωσικής αυτοκρατορίας).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share