Ρωσία: Νέο ιστορικό χαμηλό για το ρούβλι – Έχει χάσει το 1/3 της αξίας του

Author

Categories

Share

Τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία βιώνει το ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς το ρούβλι υποχωρεί για ακόμα μια μέρα στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 110 έναντι του δολαρίου, την ώρα που η χρηματιστηριακή αγορά της Ρωσίας παραμένει κλειστή.

Το ρούβλι σημείωσε νωρίτερα πτώση 7,3% στα 108,60 έναντι του δολαρίου στη διαπραγμάτευσή του στη Μόσχα, έχοντας υποχωρήσει σήμερα το πρωί στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 110,0. Το νόμισμα της Ρωσίας έχει χάσει περίπου το ένα τρίτο της αξίας του έναντι του δολαρίου από τις αρχές τους έτους ειδικά μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Έναντι του ευρώ, σημείωσε νωρίτερα πτώση 7,1% στα 120,50.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών EBS, το ρούβλι κινούνταν στο επίπεδο των 115 έναντι του δολαρίου αν και απέχει από το ιστορικό χαμηλό των 120 στο οποίο υποχώρησε τη Δευτέρα.

Η εξασθένιση του ρωσικού νομίσματος θα πλήξει το επίπεδο διαβίωσης στη Ρωσία και θα τροφοδοτήσει τον ήδη υψηλό πληθωρισμό, ενώ οι κυρώσεις της Δύσης αναμένεται να προκαλέσουν ελλείψεις βασικών προϊόντων αλλά και προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών, όπως στις αεροπορικές πτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share