Ρωσία: Σε έξαρση ο κορονοϊός – Σχεδόν 30.000 νέα κρούσματα και πάνω από 900 νεκροί για έκτη ημέρα

Author

Categories

Share

Ο κορονοϊός «καίει» τη Ρωσία καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 29.409 νέα κρούσματα, δεύτερος σε μέγεθος αριθμός κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Παράλληλα ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 957 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού, αριθμός που δεν απέχει πολύ από τους 968 θανάτους, που υπήρξε ο μεγαλύτερος από την αρχή της πανδημίας.

Οι θάνατοι υπερβαίνουν για έκτη ημέρα τους 900, ενώ συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 217.372.

Στην Μόσχα, όπου το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 5.002 κρούσματα, εν σχέσει με τα 4.610 την προηγουμένη, οι αρχές δημιούργησαν για τους πολίτες σε διάφορα σημεία της πόλης συμπεριλαμβανομένων και των πολυκαταστημάτων, κέντρα όπου γίνονται μαζικά express τεστ αντισωμάτων (rapid tests) , σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί το νέο κύμα μολύνσεων. Στην ρωσική πρωτεύουσα το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 71 θάνατοι έναντι 72 την προηγούμενη ημέρα.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας τις δυο τελευταίες εβδομάδες έχει διπλασιασθεί σε σχέση με τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον αρμόδιο κρατικό φορέα αντιμετώπισης της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share