Ρώσοι χάκερ κατάφεραν να μπουν σε ευρωπαϊκές υπηρεσίες στρατού και οργανισμούς μεταφορών

Author

Categories

Share

Ρώσοι χάκερ που συνδέονται με τον στρατό στόχευσαν και σε ορισμένες περιπτώσεις  κατάφεραν να μπουν σε δίκτυα ευρωπαϊκών στρατιωτικών οργανισμών, οργανισμών ενέργειας και μεταφορών σε μια προφανή επιχείρηση κατασκοπείας, που πέρασε απαρατήρητη για μήνες, καθώς μαινόταν ο πόλεμος στην Ουκρανία, είπε η Microsoft στους πελάτες της σε μια αναφορά που έφτασε στο CNN.

Μία πληροφορία από Ουκρανούς αξιωματούχους, οδήγησε την Microsoft να ερευνήσει τη διαδικτυακή δραστηριότητα και να ανακαλύψει ότι οι Ρώσοι χάκερ εκμεταλλεύονταν ένα άγνωστο ελάττωμα στο λογισμικό του email της Microsoft, μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με τη Microsoft.

Η Microsoft αποκάλυψε δημόσια το πρόβλημα την Τρίτη, προτρέποντας τους πελάτες να ενημερώσουν το λογισμικό τους. Ιδιωτικά, η Microsoft είπε στους πελάτες ότι «λιγότεροι από 15» οργανισμοί είχαν στοχοποιηθεί ή παραβιαστεί από τους Ρώσους πράκτορες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι ήταν οι οργανισμοί που έγιναν στόχοι των χάκερ. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι οι χάκερ της ίδιας υπηρεσίας παραβίασαν τους διακομιστές της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών ως μέρος μιας σαρωτικής προσπάθειας να υπονομεύσουν την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Η Ρωσία αρνήθηκε αυτόν τον συγκεκριμένο ισχυρισμό και άλλους από τις ΗΠΑ, ότι διεξάγει κυβερνοεπιθέσεις.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για πιθανή παράπλευρη ζημία σε αμερικανικούς οργανισμούς από υποτιθέμενες ρωσικές επιχειρήσεις πειρατείας στην Ουκρανία και αλλού κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά τέτοιου είδους κινήσεις απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό να υλοποιηθούν μέχρι τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share