Ρώσοι χάκερς πίσω από την επίθεση στον ιστότοπο της Βουλής της Φινλανδίας

Author

Categories

Share

Στη Φινλανδία, Ρώσοι χάκερς φέρονται να βρίσκονται πίσω από την επίθεση στον ιστότοπο του κοινοβουλίου της χώρας. Για πολλές ώρες διακόπηκε η πρόσβαση.

Ρώσοι χάκερς είναι πίσω από την επίθεση στη Βουλή της Φινλανδίας, σύμφωνα με την τηλεόραση Yle που επικαλείται ένα μήνυμα της ομάδας NoName057(16) στο Telegram περί απόφασης για «φιλική επίσκεψη» στη γειτονική χώρα, που επιθυμεί διακαώς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Οι ίδιοι χάκερ φέρονται να βρίσκονται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις σε Πολωνία, Λιθουανία και Νορβηγία.

Τον περασμένο Μάιο, το κοινοβούλιο της Φινλανδίας ψήφισε υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, βάζοντας τέλος στην ουδέτερη στάση δεκαετιών, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τα χερσαία σύνορα Φινλανδίας – Ρωσίας εκτείνονται σε περίπου 1.340 χιλιόμετρα και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα τεταμένες το τελευταίο διάστημα.

Οι διαχειριστές του ιστότοπου του φινλανδικού κοινοβουλίου ανέφεραν «κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας» (DDoS), που οδήγησε σε πολύωρη διακοπή της πρόσβασης.

Ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του ιστότοπου και να τον θωρακίσουν έναντι ανάλογων απειλών στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share