Ρουκέτα χτύπησε σπίτι Ελλήνων στο Σουδάν – Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Author

Categories

Share

Απελπιστικές είναι οι στιγμές που εξακολουθούν να ζουν οι Έλληνες που βρίσκονται ακόμα στο Σουδάν, το οποίο συγκλονίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του στρατού και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης.

Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντα από το Σουδάν είδαν το φως της δημοσιότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, από ρουκέτα που χτύπησε σπίτι ελληνικής οικογένειας στο Χαρτούμ. Οι οικογένειες των Ελλήνων σώθηκαν από καθαρή τύχη, αφού το χτύπημα ήταν σφοδρό.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι υλικές ζημιές που προκάλεσε η ρουκέτα που έπληξε το σπίτι των ομογενών, οι οποίοι είναι από τους περίπου 100 Έλληνες που παραμένουν στο Σουδάν και κάνουν επανειλημμένες εκκλήσεις να μεταφερθούν από το Χαρτούμ σε άλλη πόλη και να απεγκλωβιστούν.

Δείτε τις φωτογραφίες στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι έχει απογειωθεί από το Ασουάν της Αιγύπτου το ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 και κατευθύνεται προς το Τζιμπουτί ώστε να παραλάβει τους 23 Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν πρώτοι από το Σουδάν.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συντονίζει τις ενέργειες του με Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ για τον ταχύτερο και ασφαλέστερο απεγκλωβισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στην πρωτεύουσα Χαρτούμ. 

Το C-27 εκτιμάται ότι θα προσγειωθεί αύριο Τρίτη (25.4.2023) το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και την ίδια ώρα θα απογειωθεί άλλο μεταγωγικό για το Ασουάν, σε περίπτωση που κληθεί άμεσα για τον απεγκλωβισμό και των υπόλοιπων Ελλήνων από το Σουδάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share