Ρουσλάνα: Σταματήστε να σκοτώνετε τη χώρα μου – Ο Πούτιν είναι ψεύτης και τρομοκράτης

Author

Categories

Share

«Είναι ψέμα ότι η Ουκρανία είναι μέρος της Ρωσίας» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, η τραγουδίστρια Ρουσλάνα και εξαπέλυσε επίθεση κατά του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτηρίζοντάς τον ψεύτη και τρομοκράτη.

Η Ρουσλάνα, η οποία το 2004 κέρδισε το μουσικό διαγωνισμό της Eurovision για λογαριασμό της Ουκρανίας, προσπάθησε να περιγράψει όσα περνάει ο λαός της τις τελευταίες έξι μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας λέγοντας πως: «Είναι τρομερή η κατάσταση. Ποτέ δεν έχω φοβηθεί έτσι για όλους στην Ουκρανία, αλλά και για όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πόλεμο. Βόμβες, ρουκέτες, τανκς, πολλά ψέματα και παραπληροφόρηση, μέσα από το διαδίκτυο και τα social media. Παρακολουθούμε μπερδεμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι».

Η ίδια επιτέθηκε κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας πως είναι ψεύτης και τρομοκράτης: «Η Ουκρανία είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη χώρα αλλά ο Πούτιν το αγνοεί. Το μήνυμά του ότι η Ουκρανία είναι μέρος της Ρωσίας, δεν είναι αλήθεια. Είναι ψέμα, δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουμε 30 χρόνια ως ανεξάρτητη χώρα. Ήρθε η ώρα να πούμε με αποφασιστικότητα “όχι στον πόλεμο”. Μόνο ειρήνη, εμείς επιλέγουμε το φως, εμείς επιλέγουμε την ειρήνη. Δεν θέλουμε πόλεμο. Σταματήστε να σκοτώνετε τη χώρα μου και τον λαό μου.

Το σχέδιο του Πούτιν είναι τρομερό. Να δείξει στον κόσμο ότι η Ουκρανία είναι ένα τίποτα. Θέλει να χτίσει έναν κόσμο μόνο για τη Ρωσία. Είναι ένας επικίνδυνος τρομοκράτης. Ο Πούτιν τρομοκρατούσε τους Ρώσους πριν από εμάς. Στο Κίεβο η κατάσταση είναι τραγική. Είμαστε αντιμέτωποι με φρικτή στρατιωτική δύναμη από τον Πούτιν και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Ο Πούτιν προσπαθεί να σκοτώσει το Κίεβο. Θέλω να πω στον Πούτιν είσαι τρομοκράτης, φύγε από τη χώρα μου».

Αποκάλυψε πως δεν ξέρει πλέον που βρίσκεται η οικογένειά της, ενώ δεν ξέρει αν έχει καν σπίτι: «Δεν είμαι με την οικογένειά μου, δεν ξέρω αν αυτή την στιγμή έχω σπίτι ή όχι και σας ζητάω να γίνεται ένα μαζί με τους στρατιώτες της ειρήνης. Βοηθήστε, μιλήστε, αλλά βοηθήστε κάπως. Σας παρακαλώ μην μας αγνοείτε. Ο κόσμος ζει πλέον στα υπόγεια, σε καταφύγια τις τελευταίες μέρες. Τι θα γίνει με τα παιδιά; Τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους; Δεν μπορούν να φάνε, δεν μπορούν να κοιμηθούν. Δεν είμαι με την οικογένειά μου, δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Χρησιμοποιώ τη φωνή και το όνομά μου για να κάνω τα πάντα να σταματήσω τον πόλεμο του Πούτιν».

Τέλος, η Ουκρανή τραγουδίστρια τόνισε: «Θα νικήσουμε, το ξέρω αυτό. Ποτέ δεν φοβάμαι. Είμαι η Ρουσλάνα και είμαι από την Ουκρανία. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα σήμερα και οι κυβερνήσεις να βοηθήσουν την Ουκρανία το συντομότερο. Νιώθουμε τον κόσμο, νιώθουμε τη βοήθεια. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, βγαίνουν στον δρόμο κρατώντας πλακάτ, ουκρανικές σημαίες και χρησιμοποιούν πολύ δυνατά συνθήματα όπως “Πούτιν σταμάτα”, “Στηρίζουμε την Ουκρανία”. Και αυτό μας δίνει πολλή δύναμη και είναι ό,τι σημαντικότερο για εμάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share