Σαμπαλένκα: «Δεν υποστηρίζω τον πόλεμο, δεν υποστηρίζω τον Λουκασένκο»

Author

Categories

Share

Η Αρίνα Σαμπαλένκα παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι δεν υποστηρίζει τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

Η 25χρονη Λευκορωσίδα τενίστρια, Αρίνα Σαμπαλένκα, απάντησε σε δύσκολες ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση της στα ημιτελικά του Roland Garros.

Αρχικά, της ζητήθηκε να δώσει εξήγηση για τις φωτογραφίες με τον Λουκασένκο, με την ίδια να υποστηρίζει:  «Έχουμε παίξει πολλά ματς για το Fed Cup στη Λευκορωσία και φωτογραφιζόταν μαζί μας μετά τα ματς. Τίποτα κακό δεν συνέβαινε τότε στη Λεκορωσία, στην Ουκρανία ή τη Ρωσία.

Έχω πει πολλές φορές ότι δεν υποστηρίζω τον πόλεμο. Δεν θέλω η χώρα μου να είναι αναμεμειγμένη σε αυτή τη σύγκρουση. Το έχω πει πολλές φορές, ξέρετε τη θέση μου. Έχετε την απάντησή μου, δεν υποστηρίζω τον πόλεμο. Δεν θέλω να ανακατεύομαι με την πολιτική, είμαι απλά μια τενίστρια 25 ετών.

Αν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν θα ήμουν εδώ. Δεν θέλω να ανακατεύομαι με την πολιτική, θέλω απλά να είμαι μια παίκτρια».

Όταν ρωτήθηκε για το αν υποστηρίζει τον πρόεδρο της χώρας της, είπε: «Δύσκολη ερώτηση. Δεν υποστηρίζω τον πόλεμο, άρα δεν υποστηρίζω τον Λουκασένκο αυτή τη στιγμή».

Για τη συνέντευξη Τύπου, όπου είχε την «κόντρα» με την Ουκρανή δημοσιογράφο, ανέφερε: «Ένιωσα ότι δεν με σεβάστηκαν. Ένιωσα ότι η δημοσιογράφος προσπάθησε να βάλει λόγια στο στόμα μου. Δεν ένιωσα άνετα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share