Σάνα Μάριν: Εντός των επόμενων ημερών οι αποφάσεις για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Author

Categories

Share

Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις της Ρωσίας στο ενδεχόμενο ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δηλώνει η πρωθυπουργός της χώρας Σάνα Μάριν.

«Όλο το περιβάλλον όσον αφορά την ασφάλεια άλλαξε όταν η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία, και αυτός είναι ο λόγος που συζητάμε στη Φινλανδία ποια είναι η θέση μας με αυτήν την αλλαγή, όσον αφορά την ασφάλειά μας. Το συζητάμε στο Φινλανδικό Κοινοβούλιο, και πολύ σύντομα, εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων, θα πάρουμε τις αποφάσεις», είπε η Σάνα Μάριν μιλώντας στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε:

«Κατά πόσον θα εισηγηθούμε την ένταξή μας ή όχι. Επιδιώκουμε τη συναίνεση ανάμεσα στη Βουλή, την κυβέρνηση, τον Πρόεδρο, σε όλα τα κόμματα. Θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για αυτό το θέμα. Φυσικά έχει να κάνει με την ασφάλεια. Την ασφάλεια της Φινλανδίας, του φινλανδικού λαού. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, δεν θα συνέβαιναν ποτέ ξανά στη Φινλανδία», σχολίασε απαντώντας σε ερώτηση για το λόγο που η Φινλανδία επιδιώκει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και αν θεωρεί ότι η χώρα της θα ωφεληθεί από την είσοδό της στη Συμμαχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share