Σαρλ Μισέλ για Brexit: Έφθασε η στιγμή της αλήθειας στις συνομιλίες

Author

Categories

Share

Αδειάζει η κλεψύδρα στις συνομιλίες για το Brexit με τον Σαρλ Μισέλ να τονίζει ότι φτάνει η στιγμή της αλήθειας.

Οι συνομιλίες για μια συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μελλοντική τους σχέση έρχονται αντιμέτωπες με τη στιγμή της αλήθειας εντός των προσεχών ημερών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο Μισέλ, μιλώντας από το Δουβλίνο μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Μίχολ Μάρτιν, προέτρεψε τη Βρετανία να ανοίξει όλα τα χαρτιά της στο τραπέζι, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται σαφήνεια για τη θέση της Βρετανίας.

“Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας. Υπάρχει μόνο μία εβδομάδα πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου” στις 15-16 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Μισέλ στους δημοσιογράφους.

“Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη σαφήνεια και θα δούμε αν είναι δυνατόν να σημειωθεί πραγματική και συγκεκριμένη πρόοδος”, είπε.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός είπε από την πλευρά του ότι η διάθεση γύρω από τις συνομιλίες άλλαξε τις τελευταίες εβδομάδες, οδηγώντας στην εντατική ενασχόληση μεταξύ των δύο πλευρών.

“Αλλά η διάθεση είναι ένα πράγμα, χρειάζεται την ουσία για να ακολουθήσει”, είπε ο Μάρτιν.

Η Βρετανία αποχώρησε επίσημα από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, τρία και πλέον χρόνια αφότου ψήφισε 52% – 48% υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016. Οι δύο πλευρές προσπαθούν τώρα να βρουν τρόπους για το πώς θα εμπορεύονται τα πάντα, από αυτοκίνητα έως το τυρί camembert και το ουίσκι.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share