Σε αφαίρεση πολύποδα υποβλήθηκε ο Τζο Μπάιντεν

Author

Categories

Share

Ένας καλοήθης πολύποδας αφαιρέθηκε πριν από μερικές μέρες από το έντερο του Τζο Μπάιντεν. Κατά τ’ άλλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι… «ταύρος» από πλευράς υγείας.

Πριν από μερικές μέρες είχε γίνει γνωστό ότι ο Τζο Μπάιντεν θα υποβαλλόταν σε κολονοσκόπηση και γι’ αυτό είχε, για λίγο, μεταβιβάσει τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Κατά την επέμβαση, όπως έγινε γνωστό, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ αφαιρέθηκε πολύποδας από το έντερο, ο οποίος είναι «καλοήθης», αναπτύσσεται «αργά» και «θεωρείται πως είναι προκαρκινικός», χωρίς πάντως να απαιτείται κάποια περαιτέρω ενέργεια αυτή τη στιγμή. Αυτό ανέφερε ο γιατρός του Λευκού Οίκου σε επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε χθες (24.11.2021), έπειτα από τη βιοψία δείγματος.

Ο πολύποδας που εντοπίστηκε ταυτοποιήθηκε ως «σωληνώδες αδένωμα». Είναι παρόμοιος με αυτόν που είχε αφαιρεθεί από το έντερο του Τζο Μπάιντεν το 2008, σύμφωνα με την επιστολή του γιατρού του, Κέβιν Ο’ Κόνορ.

Προστίθεται πως συστήνεται παρακολούθηση της κατάστασης του Τζο Μπάιντεν και ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα κολονοσκόπηση τα επόμενα επτά ως δέκα χρόνια.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μεταβίβασε προσωρινά την εξουσία στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, ενώ υποβαλλόταν στην εξέταση. Η Χάρις έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που άσκησε, έστω για λίγη ώρα, την προεδρία των ΗΠΑ.

Πέρα από την κολονοσκόπηση, ο Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε γενικές εξετάσεις και ο Δρ. Ο’ Κόνορ διαβεβαίωσε πως ο 79χρονος πρόεδρος είναι «υγιής» και απολύτως σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ο Τζο  Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. Η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται από πολλούς με έντονο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share