Σε «αναμμένα κάρβουνα» στον ΣΥΡΙΖΑ – Αναζητούν τις ευθύνες της βαριάς ήττας και ζητούν γρήγορη ανασυγκρότηση

Author

Categories

Share

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν καμία ένδειξη από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα για το πώς θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου, σε συνέντευξη της ανέφερε για το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «έχουμε την ευθύνη να αναλύσουμε το αποτέλεσμα με ειλικρίνεια και αυτοκριτική, κοιτώντας προς την κοινωνία και όχι με όρους εσωκομματικών διευθετήσεων».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «θα πρέπει να συζητήσουμε γιατί απομακρυνθήκαμε από εκλογικά ακροατήρια των εργαζομένων, της νεολαίας, πράγμα το οποίο αντικατοπτρίζει και την αδυναμία μιας οργανωμένης παρέμβασής μας σε αυτούς τους χώρους, όπως και στην αυτοδιοίκηση».

Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε ότι «είναι ένα ιδιαίτερα αρνητικό αποτέλεσμα, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά συνολικά για τις αριστερές και τις προοδευτικές δυνάμεις, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη», και υπογράμμισε ότι «καμία αριστερή και προοδευτική δύναμη δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένη από αυτό το δυσμενές πολιτικό τοπίο και αυτούς τους αρνητικούς συσχετισμούς».

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάνοντας μία πρώτη ανάλυση για τα αιτία και της δεύτερης εκλογικής ήττας έλεγαν ότι «το ζήτημα είναι για ποιο λόγο δεν καταφέραμε να έχουμε ένα πειστικό αφήγημα το οποίο να ανταποκρίνεται στις αγωνίες και στις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, για ποιο λόγο ιδιαίτερα ακροατήρια τα οποία στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την προηγούμενη περίοδο δεν τον στήριξαν αυτή τη φορά. Ενδεχομένως, δεν ήμασταν τόσο γειωμένοι, όσο πιστεύαμε και δεν καταφέραμε να πιάσουμε το σφυγμό της κοινωνίας».

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν, ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα του προοδευτικού χώρου σε όλη την Ευρώπη», κι ότι «η ανασυγκρότησή του θα πρέπει να γίνει με ωριμότητα και ευθύνη, με το βλέμμα στην κοινωνία, με συντεταγμένες και δημοκρατικές διαδικασίες».

Δίνοντας πάντως το στίγμα της προεδρικής πλειοψηφίας για το πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ότι «δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος, χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ», προσθέτοντας ότι «έχουμε μια κυβέρνηση η οποία θέλει να φέρει σε πέρας ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία, η Παιδεία, τα εργασιακά, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει πολύ γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να σταθεί στα πόδια του και να ανασυγκροτηθεί», υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έχουμε τον Οκτώβρη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share