Σεισμός στην Κίνα: Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί

Author

Categories

Share

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από το σεισμό με μικρό εστιακό βάθος, που έγινε σήμερα το πρωί στην επαρχία Σιτσουάν (νοτιοδυτική Κίνα), όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο σεισμός έγινε στην κομητεία Λουσιάν, περίπου 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της μεγαλούπολης Τσονγκτσίνγκ, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας κατοικούν περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) ανακοίνωσε πως η δόνηση αυτή είχε μέγεθος 5,4 βαθμών, όμως το κινεζικό σεισμολογικό κέντρο έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 6 βαθμών. Αμφότερα τοποθέτησαν το εστιακό βάθος του στα 10 χιλιόμετρα.

Από την ισχυρή δόνηση έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά και 85 ελαφρά, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι κατέφυγαν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Πολυάριθμα κτίρια έπαθαν ζημιές και οι επικοινωνίες διακόπηκαν σε ορισμένα τμήματα της κομητείας.

Η δημόσια τηλεόραση CGTN μετέδωσε εικόνες κατοικιών με σοβαρές ζημιές, με συντρίμμια στο έδαφος και δέντρα που έχουν ξεριζωθεί στους γύρω δρόμους.

Ρωγμές ήταν ορατές στους τοίχους άλλων κατοικιών.

Κάτω από μια ψιλή βροχή, διασώστες έστηναν σκηνές στην αυλή ενός σχολείου που μετατράπηκε προσωρινά σε καταφύγιο.

«Για λόγους ασφαλείας, οι κάτοικοι δεν μπορούν προς το παρόν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Πολλές γραμμές ηλεκτροδότησης έχουν κοπεί εξαιτίας του σεισμού και 62.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό, σύμφωνα με τις αρχές της Σιτσουάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share