Σεισμός στην Τουρκία: Η Άγκυρα άλλαξε γνώμη και αποδέχτηκε διασώστες από την Κύπρο

Author

Categories

Share

Περίπου 60 ώρες αφότου χτύπησε ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και η κυβέρνηση της χώρας είπε τελικά «ναι» στην Κύπρο για αποστολή ομάδας διάσωσης. Μόλις χθες (07.02.2023) η γειτονική χώρα είχε απορρίψει την πρόταση της Λευκωσίας.

Καθώς τα σωστικά συνεργεία δίνουν σκληρή μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο σεισμός στην Τουρκία, η Κύπρος θα συνδράμει με 21 διασώστες.

Όπως ανακοίνωσε o εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Δημήτρης Δημητρίου, η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, 7 του μήνα, η Τουρκία είχε απορρίψει την αποστολή Ελληνοκυπρίων διασωστών, καθώς δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Εμείς κατόπιν συνεννόησης με την Πολιτική Άμυνα εκφράσαμε ετοιμότητα για να συνδράμουμε με μια ομάδα διάσωσης που αποτελείται από 21 άτομα και χθες το βράδυ μας απάντησαν “όχι ευχαριστούμε”», είχε πει ο γενικός διευθυντής του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share