Σκελετωμένα, αλλά σώα, τα 4 παιδιά που επιβίωσαν στη ζούγκλα του Αμαζονίου για 40 μέρες – Βίντεο από τη διάσωσή τους

Author

Categories

Share

Η Λέσλι, ο Σολέινι, ο Τιεν Νοριέλ και η μικρούλα Κριστίν θα κοιμηθούν σήμερα με ασφάλεια, καθώς μετά από 40 μέρες βρέθηκαν σώα, αν και εξαιρετικά ταλαιπωρημένα, στη ζούγκλα του Αμαζονίου την Κολομβία.

Το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή που οι διασώστες ανεβάζουν τα παιδιά στον ελικόπτερο. Στο βίντεο διακρίνονται τα μικρά να κουρνιάζουν στην αγκαλιά των διασωστών. Νωρίτερα, το υπουργείο είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα τέσσερα παιδιά μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Υπενθυμίζεται πως η Λέσλι, 13 ετών, ο Σολέινι 9 ετών, ο Τιεν Νοριέλ, 4 ετών και η μικρούλα Κριστίν, ενός έτους, περιπλανήθηκαν για 40 μέρες στην άγρια ζούγκλα όταν το Cessna στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις ενήλικοι επιβάτες, ανάμεσά τους και η μητέρα τους. 

Μάλιστα, η μικρή Κριστίν συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο της ζωής της, περιπλανώμενη στη ζούγκλα του Αμαζονίου στην αγκαλιά των αδελφών της.

Οι διασώστες και οι συγγενείς των παιδιών δεν έπαψαν στιγμή να ελπίζουν καθώς τα παιδιά ανήκουν στη φυλή Ουιτότο, και είναι εξοικειωμένα με τη ζωή στη ζούγκλα, ενώ σχεδόν καθημερινά συναντούσαν ευρήματα που υποδείκνυαν ότι τα παιδιά είναι ζωντανά, όπως μπιμπερό, πάνες, ψαλίδι, παπούτσια, μισοφαγωμένα φρούτα, ίχνη και αυτοσχέδια καταλύματα.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, τα τέσσερα παιδιά βρέθηκαν αφυδατωμένα και σκελετωμένα, με κουρελιασμένα ρούχα και δαγκωματιές στα σωματάκια τους.

«Ήταν μαζί, είναι αδύναμα, ας αφήσουμε να τα εξετάσουν γιατροί. Τα βρήκαν, αυτό με χαροποιεί πολύ», είπε ο Κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο σε δημοσιογράφους.

Ο παππούς των παιδιών υπογράμμισε πως στην πραγματικότητα τα παιδιά δεν είχαν απομακρυνθεί πολύ… Τόνισε, δε, πως «τα βρήκε ιθαγενής Αραρακουάρα που τα έψαχνε από την αρχή, ο Χένρι Γκερέρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share