Σοκαριστικές εικόνες από το νέο βομβαρδισμό πολυκατοικίας στο Κίεβο – Αντιαεροπορικά πυρά στην πλατεία Ανεξαρτησίας

Author

Categories

Share

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να σφυροκοπούν το Κίεβο, με πυραύλους να πέφτουν και πάλι σε πολυκατοικία, ενώ η εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται στην 25η μέρα.

Οι σειρήνες ήχησαν ξανά στο Κίεβο, ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν και πάλι συγκρότημα κατοικιών στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, με τον τρόμο να κυριεύει τους κατοίκους.

Ο ΣΚΑΪ βίντεο, στο οποίο φαίνεται έκρηξη πάνω από το Κίεβο, πιθανότατα από αναχαίτιση πυραύλου. Αντιαεροπορικά πυρά έπεσαν επίσης στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

Σύμφωνα με το MEGA ο ρωσικός πύραυλος έπεσε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι σε κατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας. Οι πυροσβέστες βγάζουν τραυματίες και εγκλωβισμένους από τα κατεστραμμένα διαμερίσματα.

«Μόλις φθάσαμε αρχίσαμε να σβήνουμε φωτιές και βγάλαμε πολίτες από τα διαμερίσματά τους. Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση τους».

Ο καθένας βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί. Ένας πολιτοφύλακας στο ένα χέρι κρατά το καλάσνικοφ και με το άλλο στηρίζει μία ηλικιωμένη γυναίκα που απομακρύνεται από τη βομβαρδισμένη περιοχή.

Επιστρέφουν στις κατεστραμμένες πολυκατοικίες

Σε μια άλλη πολυκατοικία που βομβαρδίστηκε, οι κάτοικοι επιστρέφουν, δύο μόλις μέρες μετά την καταστροφή της.

Ο Βίκτορ έχει μπει στο ισοπεδωμένο διαμέρισμα που έμενε με την κοπέλα του για να πάρει τον λούτρινο αρκούδο που της είχε κάνει δώρο.

«Ευτυχώς δεν ήμουν εδώ την ώρα της έκρηξης. Τη σύντροφό μου την έχω στείλει στο εξωτερικό».

Ο απεσταλμένος του MEGA στο Κίεβο, Μαρίνος Αλειφέρης, μπαίνει σε μία από τις βομβαρδισμένες πολυκατοικίες. Παντού συντρίμμια. Οι τοίχοι έχουν καταρρεύσει.

Από τους ρωσικούς πυραύλους δεν γλύτωσε ούτε το νηπιαγωγείο της περιοχής.

«Τι θα έλεγα στον άνθρωπο Πούτιν; Η χριστιανική εκδοχή είναι ότι θα τον τιμωρήσει ο Θεός. Το δεύτερο που θα του έλεγα είναι να κοιτάξει στα μάτια τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους και να τους πει γιατί το προκάλεσε όλο αυτό», λέει μια νηπιαγωγός.

Ραγίζει καρδιές ο θάνατος ενός μικρού αγοριού μόλις 2 ετών στα περίχωρα του Κιέβου. Το σπίτι της οικογένειας ένας σωρός από χαλάσματα.
30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου, η Καλινίβκα έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη γη μου. Θα πεθάνουμε εδώ, δεν υπάρχει άλλο μέρος για εμάς», λέει ένας κάτοικος.

Ζουν με τον φόβο του επόμενου ρωσικού χτυπήματος. Δεν εγκαταλείπουν όμως τον τόπο τους.

Άλλωστε εκεί μεγάλωσαν, εκεί έζησαν, εκεί θα πεθάνουν άμα χρειαστεί.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share