«Σώσε το Χώμα»: Επείγον παγκόσμιο κίνημα για τη διάσωση της γης – Ο οραματιστής γιόγκι Sadhguru

Author

Categories

Share

«Σώσε το Χώμα» ονομάζεται ένα επείγον, παγκόσμιο κίνημα για την αποφυγή της επικείμενης οικολογικής κρίσης του πλανήτη. Εμπνευστής της καμπάνιας, ο γιόγκι Sadhguru.

Με σύνθημα «Save Soil – Σώσε το Χώμα», ο Sadhguru, γιόγκι, οραματιστής ξεκίνησε το κίνημα Conscious Planet (Συνειδητός Πλανήτης) για τη διάσωση του εδάφους, σε μία επείγουσα προσπάθεια να αναστραφεί και να ανακοπεί η υποβάθμιση του εδάφους.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Απερήμωσης (UNCCD), περισσότερο από το 90% του εδάφους της Γης ενδέχεται να υποβαθμιστεί μέχρι το 2050, οδηγώντας σε καταστροφικές κρίσεις παγκοσμίως, όπως ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό, ξηρασίες και λιμούς, ακραίες κλιματικές αλλαγές, μαζικές μεταναστεύσεις και πρωτοφανή ποσοστά αφανισμού ειδών.

Το κίνημα Save Soil αποσκοπεί να παρακινήσει και να επιδείξει τη στήριξη πολιτών από όλα τα έθνη, και να ενθαρρύνει κυβερνήσεις να εισάγουν πολιτικές για δράσεις που αφορούν την αναζωογόνηση του εδάφους και να ανακόψουν την περαιτέρω υποβάθμισή του.

Ειδικότερα, για να πραγματοποιηθεί αυτό, το κίνημα θα στοχεύσει να διαδοθεί σε 3,5 δισ. ανθρώπους – το 60% του παγκόσμιου εκλογικού σώματος.

Στις 21 Μαρτίου, ο Sadhguru ξεκίνησε από το Λονδίνο ένα μοναχικό ταξίδι 30.000 χιλιομέτρων με μοτοσικλέτα, θα διασχίσει την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, και θα καταλήξει στη νότια Ινδία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των 100 ημερών θα επισκεφθεί 26 από τα 193 έθνη για να μεταφέρει το μήνυμα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφία: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share