Σουηδία: Άνιση μάχη με τον κορονοϊό που αποδεκατίζει την σκανδιναβική χώρα

Author

Categories

Share

Ήταν μόλις η 18η Δεκεμβρίου που η Σουηδία συνέστησε στους πολίτες της να φορούν μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ έκλεισε κάποιες υπηρεσίες που δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητες. Κι αυτό για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας που ερχόταν απειλητικό.

Φαίνεται όμως πως ο μοναχικός δρόμος που ακολούθησε η σκανδιναβική χώρα αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας, δεν αποδίδουν τα δέοντα.

Σήμερα κατέγραψε 6.609 νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις υγειονομικές αρχές.

Η Σουηδία καταμετρά επίσης 112 νέους θανάτους, ανεβάζοντας το σύνολο σε 8.279.

click4more Σουηδία: Για πρώτη φορά συνιστάται η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ και κλείνουν υπηρεσίες

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Σουηδίας αποφάσισαν να παρατείνουν την απαγόρευση για τις πτήσεις από τη Βρετανία έως τη νέα χρονιά λόγω φόβων για το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή για τις μεταφορές.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση στις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία έως την Πρωτοχρονιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρχής Μεταφορών στο Reuters.

Η Σουηδία επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς νωρίτερα αυτό τον μήνα σε επιβάτες από τη Βρετανία εν μέσω ανησυχιών για το νέο στέλεχος του κορονοϊού που κυκλοφορεί στη χώρα. Η Σουηδία εξέδωσε επίσης γενική ταξιδιωτική απαγόρευση για όλους τους ξένους που φθάνουν στη χώρα από τη Βρετανία και την Δανία.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή: newsit.gr

Author

Share