Σταϊκούρας: Θα εργαστώ έντιμα να κλείσουν τα σημαντικά και μεγάλα ζητήματα – Έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Author

Categories

Share

Τον στόχο για βέλτιστο σχεδιασμό και περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών και των μεταφορών της Ελλάδας έθεσε ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Ιωάννη Γκόλια.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναλαμβάνει νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με υφυπουργούς τη Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον Νίκο Ταχιάο. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Γκόλια να καλωσορίζει τη νέα ηγεσία και να σημειώνει πως:

«Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι ένα υπουργείο το οποίο έχει πληθώρα αρμοδιοτήτων με σημαντική συνεισφορά, αφ’ ενός στην ανάπτυξη της χώρας και αφ’ ετέρου στην ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρας, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη μεγάλη τιμή και ευθύνη να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο και υπογράμμισε: «Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ έντιμα. Οδηγός στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μου θα είναι το συμφέρον της χώρας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει αρκετά. Θα κρατήσουμε τα πολλά θετικά και θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά.

Είναι, όμως, γεγονός ότι υπάρχουν και ζητήματα ανοιχτά, σημαντικά και μεγάλα. Στρατηγική μας είναι η αξιοκρατική αξιοποίηση του πλούσιου και έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου και η επιδίωξη των μέγιστων δυνατών πολιτικών, κοινωνικών και κοινοβουλευτικών συγκλίσεων και συναινέσεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε τόσο τα υφιστάμενα όσο και προκύπτοντα προβλήματα», είπε ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Συνεχάρη τον απερχόμενο υπουργό, Ιωάννη Γκόλια και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα τους Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Καραγιάννη, Μιχάλη Παπαδόπουλο και Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στόχος της νέας ηγεσίας, όπως είπε ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, είναι ο βέλτιστος σχεδιασμός και η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών και μεταφορών στη χώρα μας, αξιοποιώντας, αποτελεσματικά, εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Είναι άλλωστε γνωστό πως οι υποδομές και οι μεταφορές συνιστούν βασικούς πυλώνες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενίσχυσης της παραγωγικότητας, αύξησης της ανταγωνιστικότητας, μείωσης των περιφερειακών ανισοτήτων και τόνωσης της οικονομικής μεγέθυνσης, της αειφόρου ανάπτυξης και της ευημερίας της χώρας.

«Και όλα αυτά, σε πλαίσιο διαφάνειας, δικαιοσύνης, εντιμότητας και σεβασμού στο κάθε ευρώ των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η νέα υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της και σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός δικαίωσε ήδη δύο φορές την επιλογή του για προσήλωση στο κυβερνητικό έργο, για υψηλούς στόχους και για δουλειά με αποτελέσματα, χωρίς πολλά λόγια. Αυτή η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα αποτελούν και δική μου φιλοσοφία, που θα με καθοδηγεί κατά τη θητεία μου στη θέση ευθύνης, την οποία σήμερα αναλαμβάνω».

Υπογράμμισε πως θα αξιοποιήσει τις γνώσεις της ως πολιτικός μηχανικός, στα μεγάλα έργα με τα οποία ασχολήθηκε στην επαγγελματική της σταδιοδρομία, ώστε να φέρει εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε.

«Είμαστε στρατιώτες μιας λαϊκής εντολής» σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό που τον ενέταξε σε μια ομάδα της οποίας ηγείται ο Χρήστος Σταϊκούρας. «Θα λειτουργήσουμε ως ομάδα. Ο βραχίονας του κράτους είναι η δημόσια διοίκηση. Ο ελληνικός λαός περιμένει από εμάς ό,τι καλύτερο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share