Στέλλα Κυριακίδου για εμβόλια: «Δεν είναι κούρσα 100 μέτρων απέναντι σε άλλες χώρες»

Author

Categories

Share

Όλα τα κράτη-μέλη έχουν πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κορονοϊού με τους ίδιους όρους ξεκαθάρισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενη στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer/ BioNtech, η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι πρόκειται για μια «πολύ σημαντική στιγμή για την Ευρώπη και τη διαχείριση της πανδημίας» προσθέτοντας ότι «αυτό που βλέπουμε τώρα είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας της επιτροπής και των κρατών-μελών».

Η Ευρωπαία Επίτροπος υπογράμμισε ότι ο στόχος της ΕΕ είναι να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια

Ερωτηθείσα σχετικά με δημοσιεύματα για τον αριθμό των εμβολίων που προαγόρασε η ΕΕ , η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις γίνονταν έγκαιρα. Όταν ξεκινήσαμε για εμάς το σημαντικό ήταν να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο εμβόλια στο χαρτοφυλάκια». Παράλληλα, σχετικά με χώρες που προηγήθηκαν επισήμανε ότι «δεν είναι κούρσα 100 μέτρων απέναντι σε άλλες χώρες, στόχος μας να νικήσουμε τον ιό».

Click4more: Κορονοϊός: Ιστορική στιγμή – «Πράσινο φως» και από την Κομισιόν για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι οι επιδημιολόγοι των κρατών-μελών της ΕΕ ενημερώθηκαν από τους επιστήμονες του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε σημειώνοντας ότι η ΕΕ παρακολουθεί την κατάσταση.

Κλείνοντας τόνισε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό» και πρέπει να πεισθούν όσο περισσότεροι πολίτες είναι δυνατόν να εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share