Στην φυλακή 8 οπαδοί για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό το 2017

Author

Categories

Share

Έξι χρόνια μετά τα αιματηρά επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, 8 άτομα  οδηγήθηκαν στην φυλακή και 9 αθωώθηκαν, καθώς ολοκληρώθηκε η δίκη.

Συνολικά 16 κρίθηκαν ένοχοι για βιαιοπραγία που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή τρίτων στα επεισόδιο πριν τον τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, ενώ οι υπόλοιποι κρίθηκαν ένοχοι με μεταβολή κατηγορίας που επέφερε μικρές ποινές.

Σύμφωνα με το gegonota.news, όσοι δεν οδηγήθηκαν στην φυλακή για να εκτίσουν ποινές από ένα έτος έως 25 μήνες, τους επιβλήθηκαν ποινές από 12 εως 18 μήνες με τριετή αναστολή και πρόστιμα που κυμαίνονται από 150 έως 3500 ευρώ.

Η δίκη των κατηγορούμενων για τα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί μεταξύ οπαδών, στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα-τελικού του κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, στις 6 Μαίου του 2017 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, ολοκληρώθηκε μετά από έξι διακοπές και χθες ανακοινώθηκαν οι ποινές, στους πρωταγωνιστές των απίστευτων σκηνών βίας, που είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι 36, ήταν βιαιοπραγία με αφορμή αθλητική εκδήλωση, από δράστες που χρησιμοποίησαν μέσα, ικανά και πρόσφορα να προκαλέσουν κίνδυνο για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα τρίτων, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Η δικογραφία ήταν ογκωδέστατη και περιλάμβανε κατηγορούμενους από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Δράμα, Ξάνθη, Βέροια, Γιαννιτσά και Βόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share