Στην Γερμανία 70 Ουκρανοί στρατιώτες για να εκπαιδευτούν στους πυραύλους Patriot

Author

Categories

Share

Στη Γερμανία βρίσκονται 70 Ουκρανοί στρατιωτές προκειμένου να εκπαιδευτούν στη χρήση του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot, το οποίο αναμένεται να διαθέσει το Βερολίνο στην Ουκρανία για να αποκρούσει τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες έφτασαν την Τρίτη στη Γερμανία και η εκπαίδευσή τους στους Patriot ξεκινά σήμερα.

Η γερμανική κυβέρνηση, έπειτα από διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ, συμφώνησε για τη μεταφορά συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα για να υποστηριχθεί η χώρα στην άμυνά της απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις.

Στο μεταξύ οι μονάδες Patriot που είναι ανεπτυγμένες στην Πολωνία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφεραν “αρχική επιχειρησιακή ετοιμότητα”, σύμφωνα με ανακοίνωση χθες, Τετάρτη, της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Έπειτα από πυραυλικό πλήγμα στο πολωνικό έδαφος τον Νοέμβριο, η τότε υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ και ο Πολωνός ομόλογός της Μάριους Μπλάστσακ συμφώνησαν ότι τρία γερμανικά συστήματα πυραυλικής άμυνας Patriot θα αναπτυχθούν στην Πολωνία.

Γερμανοί στρατιώτες σταθμεύουν στην Πολωνία, χώρα μέλος του NATO, από τις 16 Ιανουαρίου για να εγγυηθούν την ασφαλή παράδοση των συστημάτων.

Ο σκοπός της αποστολής είναι να προστατεύει τον εναέριο χώρο του NATO, όπως και το πολωνικό έδαφος και την υποδομή και τον πληθυσμό της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share