Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός περνά το προπονητήριο «Γ .Καλαφάτης»

Author

Categories

Share

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στο να κάνει δικό του και με τη… βούλα το προπονητικό κέντρο «Γεώργιος Καλαφάτης» καθώς μέσω Γιάννη Αλαφούζου αναμένεται να εξαγοραστεί εξ’όλοκλήρου και να περάσει στα πειρουσιακά στοιχεία της «πράσινης» ΠΑΕ.

Προ των πυλών μίας πολύ σημαντικής, όσο και «ιστορικής», εξέλιξης βρίσκεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες θα περάσει στην ιδιοκτησία της το προπονητικό κέντρο «Γ. Καλαφάτης», το οποίο θα γίνει επί της ουσίας το πρώτο περιουσιακό στοιχείο της από το 1979, όταν και συστάθηκε η «πράσινη» Ανώνυμη Ποδοσφαιρική Εταιρία.

Την περασμένη Πέμπτη (23/12), κατοχυρώθηκε στον φάκελο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) -με κωδικό αριθμό καταχώρισης 2758560- η από 03/11/2021 Έκθεση Εκτίμησης με σκοπό: «Αύξηση μετοχικού/εταιρικού κεφαλαίου (άρθρο 17 ν.4548/18)».

Το εν λόγω σημείωμα αφορά μία Εκθεση Εκτίμησης του ενεργητικού και παθητικού της εταιρίας «ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Α.Ε.», ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου, η οποία συστάθηκε το 2014 κι έχει έκτοτε στην κατοχή της όλο το χώρο (οικόπεδα και κτίσματα) πάνω στον οποίο βρίσκεται το προπονητήριο «Γ. Καλαφάτης».

Ο λόγος που έγινε η συγκεκριμένη αποτίμηση από την PKF Ευρωελεγκτική Α.Ε. (η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου, όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα του Γ.Ε.ΜΗ.), είχε να κάνει με μία συνολική «…εκτίμηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της εταιρείας “ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Α.Ε.” με βάση της διατάξεις του Ν.4548/2018, προκειμένου οι μετοχές της να εισφερθούν στην αύξηση του Mετοχικού Kεφαλαίου άλλης ανώνυμης εταιρείας».

Κοντολογίς, ο Αλαφούζος, ως ιδιοκτήτης (και) της εταιρίας στην οποία ανήκει το «Γ. Καλαφάτης», αφού ολοκληρώσει μέσα στους επόμενους μήνες την πλήρη εξαγορά του προπονητικού κέντρου στο Κορωπί (απομένει ένα ποσό 792.488,90 ευρώ απ’ τα περίπου 10,8 εκατ. ευρώ που συμφωνήθηκαν ως αντίτιμο πώλησης το 2013), θα το «ενσωματώσει» ακολούθως στα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ, μέσω αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού».

Τα ελεγκτικά όργανα έχουν δώσει το «πράσινο φως» και η όλη διαδικασία θα αρχίσει να προχωράει σταδιακά, αρχής γενομένης απ’ την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ που «τρέχει» ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Και το προπονητήριο του Κορωπίου, θα περάσει και με τη… βούλα πλέον στα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share