Στην Βουλή η δικογραφία για τον Νίκο Παππά

Author

Categories

Share

Τυχόν ευθύνες του Νίκου Παππά θα διερευνήσει η Βουλή μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβίβασε τη σχετική δικογραφία στη Βουλή για  τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Επικρατείας για όσα έγιναν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Μετά την εξέταση των μαρτύρων και των προσώπων που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση αλλά και το πρόσφατο υπόμνημα του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα, στο οποίο αποδίδει ρόλο «οργανωτή» και «καθοδηγητή» στον πρώην υπουργό Επικρατείας, ο εισαγγελέας αποφάσισε πως προσέκρουσε σε τυχόν ευθύνες του πρωην υπουργού.

Οι κατηγορίες Καλογρίτσα

Ο κ. Καλογρίτσας μάλιστα καταλόγιζε στον πρώην υπουργό τη τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων και συγκεκριμένα : δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή ήταν-συνεπώς-μονόδρομος, αφού με βαση τον νομο περι ευθυνων υπουργών, μόνη αρμόδια να τις διερευνήσει ειναι η Βουλή.

Η δικογραφία θα παραμείνει στην τακτική δικαιοσύνη που θα συνεχίσει την έρευνα για τα μη πολιτικά προσωπα (εκπροσώπους της εταιρίας CCC) που είναι μεταξύ των μηνυομένων , για να συνεχιστεί η έρευνα , κυρίως για να κληθεί να καταθέσει ένας μάρτυρας ακόμα που εχει προτείνει η πλευρά Καλογρίτσα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Καλογρίτσας σε υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα στη Δικαιοσύνη περιέγραψε σειρά αδικημάτων που θεωρεί πως οφείλει η Βουλή να διερευνήσει σε βάρος του Νίκου Παππά, για την περίφημη υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share