Στις 20 Μαΐου θα ψηφίσουν σε 100 σημεία σε όλο τον κόσμο οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού

Author

Categories

Share

Το Σάββατο 20 Μαΐου θα ψηφίσουν για τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε 100 εκλογικά κέντρα σε όλο τον κόσμο οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος ρωτήθηκε πόσοι Έλληνες ομογενείς έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν στις εκλογές και απάντησε: «Τα στοιχεία είναι ότι έχουμε 25.000 Έλληνες κατοίκους εξωτερικού που θα μπορούν να ψηφίσουν σε 100 εκλογικά σημεία σε όλο τον κόσμο και η ψηφοφορία θα γίνει το Σάββατο 20 Μαΐου».

Ήδη κατατέθηκε το προεδρικό διάταγμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κρίθηκε νόμιμο και καθορίζεται ως ημέρα ψηφοφορίας των Ελλήνων του εξωτερικού στο πλαίσιο των επικείμενων εθνικών εκλογών, η 20η Μαΐου 2023.

Το προεδρικό διάταγμα κατατέθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και συγκεκριμένα στο Έ τμήμα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη νέα υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού.

Σύμφωνα με αυτό ορίστηκε η 20η Μαΐου 2023 ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελληνικής επικράτειας.

Η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελλάδος θα διαρκέσει από 7.00 έως 19.00 τοπική ώρα κάθε χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share