Στο νοσοκομείο ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας – Φουντώνουν ξανά οι φήμες για την υγεία του

Author

Categories

Share

Φουντώνουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του βασιλιά Σαλμάν. Δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο αναφέρουν ότι ο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την τελευταία επέμβαση για τον βηματοδότη του. 

Ο 86χρονος Σαλμάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ κατέχει την απόλυτη εξουσία στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, αν και έχει παραδώσει την διαχείριση των καθημερινών υποθέσεων στον 36χρονο γιο του, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Σαουδάραβες αξιωματούχοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί καθώς αναφέρουν ότι ο βασιλιάς εισήχθη στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις, ωστόσο προκαλεί εντύπωση ότι η αυλή του αναφέρεται στην κατάσταση της υγείας του. «Ο Θεός να προστατεύει τον Θεματοφύλακα των δύο Ιερών Τζαμιών, να έχει υγεία και ευεξία» αναφέρουν οι ακόλουθοι του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημη ανακοίνωση που να αναφέρει ότι ο βασιλιάς Σαλμάν αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Το περασμένο Μάρτιο έγινε όμως γνωστό ότι ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας, υποβλήθηκε σε επέμβαση για αλλαγή μπαταρίας στον βηματοδότη του. Επίσης, το 2020 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης του, μένοντας για αρκετό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο.

Τα σενάρια γύρω από την κατάσταση της υγείας του βασιλιά Σαλμάν ξεκίνησαν το 2017, όταν άρχισαν να διακινούνται πληροφορίες ότι ο 86χρονος σκέφτεται να παραιτηθεί από τον θρόνο υπέρ του διάδοχου του. Πληροφορίες οι οποίες όμως διαψεύστηκαν από Σαουδάραβες αξιωματούχους. 

Στη συνάντηση που είχε πάντως τον Απρίλιο με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 86χρονος Σαλμάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ φαινόταν καλά στην υγεία του. Αυτή ήταν και η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. 

Με πληροφορίες από metro.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share