Στο πλευρό της Ελλάδας 9 χώρες του Νότου – Θα καταδικάσουν τις τουρκικές προκλήσεις στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη

Author

Categories

Share

Στο πλευρό της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, αναμένεται να σταθούν την Παρασκευή οι 9 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της νότιας Ευρώπης.

Στην ευρωμεσογειακή διάσκεψη που θα γίνει στο Αλικάντε της Ισπανίας, οι 9 ηγέτες θα εκφράσουν τη στήριξη τους στην Ελλάδα έναντι των απειλών που δέχεται από την Τουρκία σύμφωνα με πηγές της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας. Η διαρροή δείχνει σύμφωνα με εκτιμήσεις ότι πρόκειται για παρέμβαση της Γαλλίας έτσι ώστε να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Όπως ανέφεραν, το θέμα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας θα συζητηθεί στο δείπνο εργασίας που θα έχουν, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωμεσογειακής συνόδου κορυφής, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Ελλάδας.

Παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντέρ Λάιεν.

Η τελευταία Ευρωμεσογειακή σύνοδος κορυφής, με τη συμμετοχή όλων των χωρών της Μεσογείου, ευρωπαϊκών και μη, είχε γίνει το 2015 στην Ισπανία, ενώ η τελευταία σύνοδος κορυφής των κρατών μελών της ΕΕ της νότιας Ευρώπης είχε φιλοξενηθεί πέρσι στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share